Lupapiste

Lupapisteen kautta voit olla uudella tavalla yhteydessä viranomaiseen sekä hoitaa rakentamiseen liittyvän lupa asioinnin aina ennakkokyselystä hankkeen päättymiseen saakka. Palvelu ohjaa yksityiskohtaisesti hakemuksen luonnissa ja voit lisäksi kysyä neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen keskusteluikkunan kautta. Lupapisteessä voit edistää lupa-asiointia silloin, kun sinulle parhaiten sopii ilman lomakkeiden täyttelyä ja paperien pyörittelyä. Samalla pidät myös muut hankkeen osapuolet tietoisena asioinnin etenemisestä. Vuorokauden ympäri.

Lupapiste kattaa rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten sekä poikkeamispäätösten hakemisen ja palvelu toimii myös sähköisenä neuvontapyyntökanavana. Palveluun rekisteröidytään ensimmäisen käyttökerran yhteydessä pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.

Palvelu kattaa rakennushankkeen koko elinkaaren ensimmäisestä neuvontapyynnöstä tai kontaktista hankkeen valmistumiseen saakka, olipa kyse sitten parvekkeen lasituksesta tai kauppakeskuksen rakentamisesta”, kertoo Jani Muhonen Lupapiste-palvelua tuottavasta Evolta Oy:stä.

Lupapiste ohjaa asioijaa hakemaan kohteen sijainnin kartalta sekä tekemään hakemuksen tai ilmoituksen valitun toimenpiteen pohjalta. Esimerkiksi kiinteistön tiedot saadaan helposti neuvontapyyntöön tai lupahakemukseen palvelun paikkatietojen avulla.

Palvelu helpottaa myös kunnan viranomaisen sähköpostiruuhkaa ja vähentää puhelinneuvonnan tarvetta. Näin lupakäsittelyt nopeutuvat ja sujuvoituvat”, Muhonen toteaa.

Lupapiste tuo kunnille kustannus- ja resurssisäästöjä vapauttaen henkilöstöä muihin asiantuntijatehtäviin. Lupapiste ei poista perinteistä paperilla asiointia tai mahdollisuutta kohdata viranomaista kasvokkain, mutta tavoitteena on tarjota niin toimiva ja hyvä asiointikanava, että kaikki osapuolet suosisivat jatkossa sähköistä palvelua.

Palvelun toimittaja on Evolta Oy, jonka tavoitteena on vähentää byrokratiaa, vapauttaa aikaa ja tehdä ihmisten arjesta helpompaa.

Tutustu ja kirjaudu palveluun osoitteessa www.lupapiste.fi