Auran kunnassa yksinyrittäjiä on 209 ja yritysten lukumäärän jakoperusteella Auran kunnan osuus määrärahasta on 104 259€. Kunnat voivat hakea tätä valtionavustusta 9.4.2020 klo 16.00 jälkeen. Auran kunta tulee jättämään heti avustushakemuksen, kun se on mahdollista.
Tulemme avaamaan tukihaun yksinyrittäjille mahdollisimman pian.

Yksinyrittäjän avustuksessa kyse on 2 000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut toimistomenot. Kertakorvausta myönnettäessä yritystoiminnasta aiheutuneena kustannuksena ei pidetä yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa. Korvausta ei siten katsota yrittäjän yrityksestä saamaksi tuloksi. Osin tämän korvauksen avulla yksinyrittäjän on tarkoitus selviytyä koronavirusepidemian aiheuttamasta haastavasta taloustilanteesta. Kertakorvaus voidaan myöntää 16.3.2020 alkaen syntyneisiin kustannuksiin ja avustuksen viimeinen hakupäivä on 31.8.2020.

Hakemuksessa kysytään seuraavia tietoja:
Hakijan perustiedot
Toiminnan kuvaus
Hakijan aiemmin saamat de minimis -tuet kuluvan vuoden ja kahden edellisen verovuoden aikana
Suunnitelma toiminnan vakauttamiseksi (miten yrittäjä aikoo käyttää saamansa avustuksen)
Hakemukseen jätettävät liitteet ovat seuraavat:
Tilinpäätös 2019 / viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus 2019 / viimeisin veroilmoitus
Jäljennökset kirjanpidosta ja / tai tiliotteista sen todentamiseksi miten myynti ja kustannukset ovat kehittyneet 2020
Yrittäjän täytyy hakiessaan vakuuttaa, että tiedot ovat oikein. Jos yrittäjä tekee kirjanpidon itse, tietojen ei tarvitse olla kirjanpitäjän oikeaksi todistamia, mutta yrittäjän tulee vakuuttaa, että ne ovat oikeita.

Huomioithan, että hakemus tehdään yrityksen KOTIKUNTAAN. Tarkista, että tietosi ovat oikein Yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä www.ytj.fi.
Lue lisää TEM:in linkistä. https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta-ja-yksinyrittajista?fbclid=IwAR18SNVBG9ySDNvN6jfKK6QTMXr3beAk6jpcEIrGGeTtrgfrLJupc1mwsVM

Tiedustelut
kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio
anna-mari.alkio@aura.fi/ 050 582 4757