Hei sinä maahanmuuttajataustainen yrittäjä tai yrittäjäksi haluava!
Haluatko keskustella liikeideastasi? Tai ehkä sinulla on jo yritys? Mietitkö, miten voisit saada yrityksesi toimimaan paremmin?
Tule tapaamaan meitä 19.11. klo 9-16 Auraamoon. Varaa aika soittamalla tai tekstiviestillä 0407511166. Tapaaminen kestää tunnin.
Lämpimästi tervetuloa!

We also serve in English!
Do you have a business idea and want to develop it further? Or maybe you are already an entrepreneur and would like to get new tipps?
Come to meet us for personnal couching 19th November between 9am and 4pm at Auraamo.
Book a meeting by calling or sending sms tel. 0407511166. A meeting takes one hour.
Welcome!

Hanna Tarvainen and Anna Pikala from Tempo project

 

Yhä useampi maahanmuuttaja pohtii yrityksen perustamista tai toimii jo yrittäjänä uudessa kotimaassaan. Heille on tarjolla tukea, kun Tempo-hanke jalkautuu Auranmaalle 19.11. Tarjolla on henkilökohtaista neuvontaa ja valmennusta liikeidean tai liiketoiminnan sparraamiseen suomeksi ja englanniksi. Tapaamisessa saa kysyä ja neuvojat antavat vinkkejä yrittäjyyteen Suomessa. Mitään ennakkovalmistautumista ei vaadita, mutta aika tapaamiselle pitää varata.

Tarve neuvonnoille on tullut paitsi maahanmuuttajilta myös yritysneuvojilta. Yrittäjäksi ryhtyminen on prosessi, joka etenee oman osaamisen tunnistamisesta liikeidean tuotteistamiseen ja liiketoimistasuunnitelmaan laatimiseen. Matkan varrella on tärkeää päästä pohtimaan omaa motivaatiota yrittäjäksi, tehdä laskelmia liikeidean kannattavuudesta ja saada ajankohtaista tietoa mm. toimialakohtaisista luvista, yrittäjän sosiaaliturvasta ja markkinoinnista. Nämä asiat ovat tärkeitä kaikille yrittäjän kansallisuudesta riippumatta. Ulkomaalaistaustaiselle tiedon löytäminen voi kuitenkin olla erityinen haaste.

Työtä on tehty keväästä asti osana Turun Osaamiskeskusta, ja nyt palvelua tarjotaan muualle Varsinais-Suomeen olemassa olevan yritysneuvonnan tueksi. Tähän asti sparratut liikeideat suuntautuvat sekä perinteisille toimialoille että ammentavat henkilöiden kansainvälisestä taustasta ja osaamisesta. Yhdistävänä tekijänä näillä henkilöillä on halu toteuttaa itseään ja pärjätä uudessa kotimaassa. Henkilökohtaisella neuvonnalla ja räätälöidyillä valmennuksilla halutaankin tukea uusien elinvoimaisten yritysten syntyä kaikkialle Varsinais-Suomeen.

Palvelun tuottaa Varsinais-Suomen Yrittäjät ja Humak osana kolmevuotista Tempo-hanketta (ESR).

Lisätietoja:

Hanna Tarvainen 040 7511166, hanna.tarvainen@yrittajat.fi

Anna Pikala 040 0349246, anna.pikala@humak.fi