Valtuustoaloite käynnisti tekoja Aurassa luonnon monimuotoisuuden sekä pölyttäjäkantojen hyväksi

Auraan kukkiva maisemapelto sekä useita hyönteishotelleja

Keskustan Auran valtuustoryhmä jätti valtuustoaloitteen viime vuoden marraskuussa koskien Auran kunnan viheralueiden hoitoa. Valtuustoaloitteessa nostettiin esiin huoli siitä, että luonnonpölyttäjäkannat ovat pahoin taantuneet ja pölyttäjät, kuten kimalaiset ja mehiläiset ovat vähentyneet. Syitä hyönteisten katoamiseen ovat niiden luontaisten elinympäristöjen väheneminen. Pölyttäjien katoaminen vaikuttaa meihin kaikkiin. Kukkivat viljely- ja luonnonkasvit sekä puutarhamarjat sekä hedelmät tarvitsevat hyviä pölyttäjiä tuottaakseen satoa. Valtuustoaloitteessa esitettiin, että kunnassa selvitettäisiin kohteet, joissa voisi nurmikkoalueen muuttaa niityksi tai ketoalueeksi sekä niityille istutettaisiin maisemakasveja, joita kuntalaiset voisivat halutessaan käydä poimimassa. Valtuustoaloitteen tavoitteena oli edistää pölyttäjäkantojen elpymistä sekä luonnon monimuotoisuutta.

Maisemapelto ilahduttamaan kuntalaisia

Aurassa tartuttiin toimeen ja Auraan avataankin maisemapelto Auran kunnan kesätapahtumaviikon, Aurinkoviikon aikana 13.-19.6. osoitteessa Puistotie 7, josta kuntalaiset voivat myöhemmin kesällä käydä keräämässä kukkia. Maisemapellon reunalle on nyt myös asennettu viisi kappaletta puolueiden lahjoittamia hyönteishotelleja. Hyönteishotelleja lahjoittivat keskusta, kokoomus, perussuomalaiset, sdp sekä vasemmisto.

Pelasta pörriäinen-työpaja tarjolla myös kuntalaisille

Auran kunnan työpaja järjestää hyönteishotellin rakennusneuvontaa Auran iltatorilla tiistaina 21.6.

klo 17-19. Tule paikalle kuulemaan ja näkemään, mikä on hyönteishotelli, miksi sellaisia kannattaa tehdä ja miten sellaisen voi itsekin rakentaa. Hyönteishotellit tarjoavat pesä- ja talvehtimispaikan erilaisille koloissa pesiville pölyttäjille ja pistiäisille, joiden luontaiset elinpaikat ovat käyneet vähiin. Uusia pesäkoloja tarjoamalla voidaan edistää näiden elintärkeiden hyönteisten selviämistä ympäristössämme jatkossakin.

Järjestettävä tapahtuma on osa Keskustan Auran valtuustoryhmän jättämää valtuustoaloitetta koskien kunnan viheralueiden hoitoa, pölyttäjäkantojen elvyttämistä sekä luonnon monimuotoisuuden edistämistä.

Lisätiedot työpajasta työtoiminnan ohjaaja Virve Valtonen virve.valtonen@aura.fi.
Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

Katso lisää kuvia hyönteishotelleista kunnan sosiaalisen median kanavista.

Lisätietoja:

Kari Tuohi
tekninen johtaja
kari.tuohi@aura.fi

Anna-Mari Alkio
kehittämisjohtaja
anna-mari.alkio@aura.fi