Aurajoentien Kulttuuriralli avaa kolmatta vuotta peräkkäin Aurajoentien matkailutien nähtävyyksien ovet la-su 27.-28.8.2022 klo 11-16

Ars Auranmaa ry ja Aurajoentie herää eloon- hanke järjestävät jälleen elokuun viimeisenä viikonloppuna Aurajoentien Kulttuurirallin, jolloin suuri osa tien varren kulttuurikohteista on auki. Yritykset, yksityiset henkilöt ja yhdistykset avaavat kotiensa tai maatilojensa ovet konsertteineen, pop up -ravintoloineen ja näyttelyineen. Matkailutie sai kevään 2022 aikana viralliset matkailutiekyltit sekä infotaulut, jotka ovat nyt ihailtavissa tien varressa. Yleisön pyynnöstä tapahtuma järjestetään kaksipäiväisenä lauantaista sunnuntaihin. Kohteet ovat auki klo 11-16 ja sijaitsevat Aurajoentien matkailutien varrella (tie 222, 2255) tai lähistöllä.

Aurajoentie on listattu koko pituudeltaan valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi (RKY) ja Aurajokilaakso on yksi Suomen Kansallismaisemista. Mukana on yli 30 kohdetta Liedosta Oripäähän näyttelyistä ja museoista yksityisiin koteihin.

Mukana on tälläkin kertaa yksityisiä koteja ja maatiloja sekä tien varressa sijaitsevia yhdistyksiä ja yrityksiä. Jokainen kävijä löytää varmasti itselleen mieluisia vierailukohteita. Elävää musiikkia on tarjolla useammassa kohteessa. Eikä autottomien tarvitse suinkaan jäädä pelkästään omalle kylälle, tapahtumassa on mahdollisuus kulkea kylien ja kohteiden välillä maksuttomalla linja-autokuljetuksella”, sanoo Ars Auranmaan puheenjohtaja Susanna Joki.

Tapahtuman kartat ovat ilmestyneet ja niitä saa tapahtumapäivinä kohteista. Ennakkoon karttaan voi tutustua Aurajoentien Facebook-sivuilta sekä https://aurajoentie.fi/kulttuuriralli/. Suurin osa kohteista sijaitsee tien varressa, muutamat kohteet ovat kauempana. Tervetuloa mukaan matalan kynnyksen ja hyvän mielen kulttuuritapahtumaan!

”Elokuun viimeisenä viikonloppuna on tänäkin vuonna hurjasti ohjelmaa, sillä samanaikaisesti toteutuu Aurajoentien Kulttuuriralli, valtakunnallinen Nuku Yö Ulkona – tapahtuma, Aurajokivarsikirppisralli, Aurajoen yömelonta, Linnavuoren yö sekä Lieto-viikko! Lauantaina juhlistetaan Suomen luonnon päivää ja sunnuntaina Varsinais-Suomen Museopäivää”, avaa Aurajoentie herää eloon -hankkeen projektikoordinaattori Susanna Ansio.

Tapahtumassa on mukana viime vuodelta tuttuja kohteita, mutta myös uusia helmiä tutustuttavaksi. Liedossa pääsee tutustumaan lauantaina kahvimuseoon ja molempina päivinä Liedon kirkkoon, Aurassa Äären tila esittelee sunnuntaina vanhoja käsitöitä ja Auraamossa käynnistetään Runorysä. Pöytyältä ensi kertaa rallissa mukana legomuseo Vanha Palikka ja Terveydenhuoltomuseo. Määhärissä Pöytyällä tapahtuu koko viikonlopun kansallispukujen tuuletuksesta Turun Sotilaskotiyhdistyksen puffettiin. Oripäässä muun muassa kotiseutumuseo Kivimakasiini on avoinna molempina päivinä.

 

Tapahtuma tarjoaa paitsi laajan ja tasokkaan kattauksen vierailukohteita, myös mahdollisuuden nähdä oma kotiseutu uusin silmin. Matkailutien tapahtuma mahdollistaa samanaikaisesti kulttuurillisen kokemuksen sekä mahdollisuuden liikkua kansallismaisemassa jokivartta ihaillen.

Tervetuloa tutustumaan kansallismaiseman kulttuuriaarteisiin!

Aurajoentien Kulttuuriralli-tapahtuman kohteet aukioloaikoineen, kartat ja bussiaikataulut löytyvät osoitteesta https://aurajoentie.fi/kulttuuriralli/

Instagramissa ja Facebookissa: Aurajoentien kulttuuriralli

#kulttuuriralli2022 #aurajoentie #arsauranmaa #tiekansallismaisemaan #meidänmatkailutie #oripää #pöytyä #aura #lieto

 

Mediakontaktit:

Ars Auranmaa ry puheenjohtaja Susanna Joki ars.auranmaa@gmail.com 040 556 5467

Aurajoentie herää eloon – hankkeen matkailukoordinaattori Susanna Ansio susanna.ansio@aura.fi 040 557 1314

Kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio, Auran kunta anna-mari.alkio@aura.fi 040 6310 464

 

Aurajoentien matkailutien kehittämisen taustalla on Aurajoentie herää eloon-hanke 1.1.2021-31.12.2022. Hanketta rahoitetaan EU:n maaseuturahastosta Leader-toimintaryhmien Varsinais-Suomen Jokivarsikumppanit ry:n ja Varsin Hyvä ry:n kautta. Hanketta hallinnoi Auran kunta. Aura, Lieto, Pöytyä ja Oripään kunnat osallistuvat kehittämiseen omarahoituksen myötä.