Tiedote 30.6.2020

Auralaiset innostuivat Auraamon kesän pop-up –kaupasta
Koronan tyhjentämälle kauppapaikalle saatiin yli 30 yrittäjää

Auraamon kesäkauppa avautui tiistaina 9.6. Auran iltatorin yhteydessä. Syksyllä vihityn monitoimitalo Auraamon tilat ovat olleet koko kevään tyhjinä ja koronan aiheuttaman markkinahäiriön vuoksi markkinapaikalle on ollut haastavaa löytää vuokralaisia. Auran kunta ja paikalliset yrittäjät ideoivat kesäksi pop-up -toimintamallin monitoimitalo Auraamoon.

Syntyi idea kesäkaupasta, joka sai valtavan positiivisen vastaanoton. Idea innosti yli 30 yrittäjää eri puolelta Varsinais-Suomea tulemaan kesäkauppiaiksi Auraan.

– Kaikki ketä kysyttiin, lähtivät innolla mukaan. Lisäksi avoimella haulla saatiin vielä useampi yhteydenotto, kertoo kesäkaupan vastuullinen masé designin koruyrittäjä Marika Seppä innoissaan. Tervetulleita olivat kaikki yrittäjät paikkakuntaan katsomatta.

Kauppa toimii yhteistyöperiaatteella niin, että työvuoroja on jaettu yrittäjien kesken. Kaupasta löytyy upeita käsitöitä, puuhastelua kesään, koruja, kukkia, vaatteita, laukkuja, kosmetiikkaa sekä lähiruokaa. Kahvilasta on mahdollista ostaa kylmiä ja kuumia virvokkeita ja tuoreita leivonnaisia voi nauttia ulkoterassilla. Myös paikallista herkkua Jymy luomujäätelöä on myynnissä. Kauppa palvelee tiistaisin klo 11-19 (tiistaisin myös iltatori Auraamon pihassa klo 17-19), keskiviikosta perjantaihin klo 11-18 ja lauantaisin klo 10-14. Myös koronatilanne on otettu kaupassa huomioon ja siivouksesta pidetään erityisen hyvää huolta.

Poikkeustilanne on vaikeuttanut monen yrittäjän toimintaa. Puutöitä tekevän Mella-Set Oy:n yrittäjä Pirkka Mellasen kaikki myyntitapahtumat peruutettiin keväältä ja kalenteri ammotti myyntitapahtumien osalta tyhjyyttään.

– On hienoa huomata, että kunta otti roolia pienyrittäjien tukemiseksi ja mahdollisti yrittäjien kanssa yhdessä tällaisen matalan kynnyksen kaupan, sanoo Pirkka Mellanen.

Kunnan tapahtumien kannalta kesä on haasteellinen. Suunnitellut tapahtumat on pitänyt peruuttaa.

– Korona on ollut ennen kaikkea yhteisöllinen kriisi, joka on koskettanut kaikkia. Nyt jos koskaan tarvitaan yhteisöllistä tekemistä ja yrittäjien talous tulee myös turvata. Tarvitsemme sosiaalista kanssakäymistä turvallisuus huomioon ottaen. Yhdessä tehdään toista tukien pyyteettömästi ja valtavan hyvässä yhteishengessä, kertoo Auran kunnan kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio.

– Yrittäjien tukeminen tänä kesänä voi tulevaisuudessa tuoda kuntiin mahdollisia uusia yrittäjiä, jotka eivät aikaisemmin ole uskaltaneet laittaa pystyyn kivijalkamyymälää. Kesäkaupan kautta yrittäjät saavat tukea toisistaan ja voivat kokeilla ”siipiään kivijalkamyymälän maailmassa”, kertoo raisiolainen Shopping Sky yrityksen yrittäjä Sari Packalén, joka myös kaupungin luottamushenkilönä näkee kunnan ja yrittäjien välisen yhteistyön mahdollisuudet.

Avajaispäivänä oli melkoinen kuhina kaupassa. Vastuullinen yrittäjä Marika Seppä alkoikin heti järjestää työvuoroja, sillä tiistaille iltatoriaikaan kauppa tarvitsee toisen myyjän. Varsin positiivinen ongelma, vai mitä?

Auraamon kesäkauppa Facebookissa https://www.facebook.com/auraamonkesakauppa/

Auraamon kesäkauppa
Turuntie 1
21380 Aura

Lisätietoja:
Marika Seppä masé design 044 252 8888/ marika@masedesign.fi
Anna-Mari Alkio Auran kunta 040 631 0464/ anna-mari.alkio@aura.fi