Tiedote 25.7.2022

Auran kunta ja Kaverisovellus lähtevät kehittämään ennaltaehkäisevää toimintatapaa yksinäisyystyöhön kuntatasolla

Auran kunta ja Kaverisovellus ovat solmineet yhteistyösopimuksen ja aloittavat pilotin, jonka tarkoitus on ennaltaehkäistä yksinäisyydestä koituvia haittoja kuntatasolla. Kunnanjohtaja Terhi Källi tuo rohkeasti itsensä mukaan antaen kasvot aiheelle. Pilotin tavoitteena on kuntayhteistyön kehittäminen sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi paikallisella tasolla.

– Haluamme pilotoida aktiivisten ja modernien kuntapäättäjien kanssa uudenlaista kustannustehokasta tapaa edistää yksinäisyyden vastaista työtä kuntatasolla ja luoda uudenlaisen tavan ennaltaehkäistä yksinäisyydestä koituvia haittoja ja kuluja, joita niistä kunnalle syntyy, kertoo Kaverisovelluksen Timo Kuusisto.

– Halusimme ehdottomasti lähteä mukaan, sillä tiedämme, että moni meistä kärsii yksinäisyydestä. Me täällä Auran kunnassa haluamme auttaa ja tarjoamme kaikille kuntalaisille mahdollisuuden löytää uusia ystäviä ja mukavan yhteisön Kaverisovelluksen avulla, kertoo kunnanjohtaja Terhi Källi.

Superlaiffi Oy on yrittäjävetoinen start up -yritys, joka kehittää digitaalisia ratkaisuja sosiaalisen hyvinvoinnin tueksi. Kaverisovelluksen konsepti tavoittaa laajasti aikuiset suomalaiset, pääkäyttäjä on 35-vuotias koulutettu nainen.

– Missiomme on kehittää ratkaisuja yksinäisyyden helpottamiseksi tekojen kautta. Meidän tehtävänä on laittaa ihmiset voimaan paremmin ja kohtaamaan enemmän. Meille on myönnetty sekä Yhteiskunnallinen yritys -merkki että suomalaisesta palvelusta kertova Avainlippu, kertoo Timo Kuusisto.

Matalan kynnyksen kohtaamispaikka

– Ehkä olet uusi paikkakunnalla, kuten minä, tai elämäntilanteesi on muuttunut ja kaipaat uusia ystäviä elämään? Ehkä korona-aika on kadottanut sosiaalisen verkoston ja aktiivinen elämä ei yksin houkuta? Aura kannustaa kaikkia kuntalaisia ja lähialueen asukkaita lataamaan maksuttoman apin käyttöönsä ja tulemaan mukaan luomaan uudenlaista yhteisöä, jossa kukaan ei jää yksin! kunnanjohtaja Terhi Källi kannustaa. – Sovellus on helppokäyttöinen ja simppeli, voit vaikka etsiä leikkiseuraa lapsellesi.

Lisätietoja:

Timo Kuusisto, Kaverisovellus, timo@kaverisovellus.fi, puh: 0445773477
Terhi Källi, Auran kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi, puh: 0406305340