Ennakkotieto: Bussilinjan 403 Aura-Turku liikennöinti jatkuu kesällä uudella numerolla 413

Bussilinjan 403 Aura-Turku nykyinen liikennöintisopimus päättyy 30.6.2020. Liikenne on kilpailutettu uudelleen ja liikenne jatkuu tauotta. Uuden liikennöintisopimuksen alkaessa 1.7.2020 linjan numero, reitit, matka-aika, vuorotarjonta ja lippujen hinnat muuttuvat. Asiakkaiden toiveisiin nopeammasta yhteydestä vastataan reittimuutoksella. Lippujen hintojen alennuksilla houkutellaan uusia matkustajia hyppäämään linja-auton kyytiin. Hiljaisimmat vuorot lakkautetaan, mutta sopimus mahdollistaa vuorojen lisäämisen, mikäli niille on perusteltu tarve. Linjan 413 aikatauluista ja muista käytännöistä tiedotetaan lisää lähempänä liikenteen aloitusajankohtaa.

Linjan 413 uusi reitti

Auran ja Turun välinen linja-autoliikenne ajaa jatkossa Liedon asemalle samaa reittiä kuin ennenkin. Liedon asemalta reitti siirtyy Tampereen valtatielle ja jatkaa sitä pitkin Turkuun. Reittimuutos on tehty asiakkaiden toiveesta ja sen myötä matka-aika Turkuun nopeutuu jopa 20 minuuttia. Linja 413 on Liedon alueella Föli-liikennettä ja siinä käy Fölin lipputuotteet.

Vuorotarjonta

Vuorotarjontaa on vähennetty 1.7 alkaen ja jatkossa välillä kulkee arkisin 12 vuoroparia. Vuorotarjontaa on vähennetty, koska nykyisiin vuoroihin ei ole riittänyt kohtuullista määrää matkustajia. Vuorot tarjoavat edelleen yhteydet Auraan ja Turkuun työn ja opiskelun kannalta keskeisimpinä ajankohtina. Mikäli sopimuskauden aikana ilmenee perusteltu tarve lisätä vuoroja, se on sopimuksen nojalla mahdollista.

Lipputuotteet ja hinnat

Auralaisten matkalippujen hinnat laskevat 1.7. Kertalippujen hintoja alennetaan kautta linjan 10 %. Liikenteeseen otetaan käyttöön myös uusi arvotuote, joka on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat silloin tällöin käyttää linja-autoa. Arvomatkan hinta on aikuisille 20 %, nuorille 12-19 vuotiaille 30 % ja lapsille 50 % halvempi kuin aikuisten kertalippumatka. Nuorisolle ei aiemmin ole ollut omaa hintaporrasta ja tällä halutaankin kannustaa erityisesti nuoria käyttämään joukkoliikennettä.

Aikataulut

Liikenteenharjoittaja TLO julkaisee tarkemmat aikataulut www-sivuillaan lähempänä liikenteen aloitusajankohtaa. Aikataulut löytyvät jatkossakin myös Matkahuollon aikataulupalvelusta.

Sopimuksen kesto

Liikennöintisopimus on tehty ajalle 1.7.2020-31.5.2023. Sopimukseen sisältyy kahden vuoden optiomahdollisuus ajalle 1.6.2023-31.5.2025. Liikenteen kustannuksista vastaavat ELY-keskus ja Auran kunta.