Auran kunnan kesätyöpaikat ovat nyt haettavissa!

NUORTEN KESÄTYÖPAIKAT 2022

Auran kunta palkkaa 16–18 -vuotiaita nuoria 1-2 viikon pituisiin työsuhteisiin eri yksiköihin: kirjastoon, tekniseen toimeen, vapaa-aikatoimeen, someviestintätehtäviin ja tapahtumiin.

  • Kirjasto: haetaan kahta 6h/pv kesätyöntekijää kesä-heinäkuun ajaksi, 2vkoa kesto. Työajat eivät ole säännöllisiä.
  • Tekninen toimi: Kuusi nuorta kahden viikon määräaikaisina jaksoina kesäkuun alusta elokuun puoleenväliin. Työtehtävinä nurmikon leikkuuta, yleisten alueiden siistimistöitä sekä tuolien ja pulpettien suojatassujen asennus.
  • Vapaa–aikatoimi: n. 6-vuotiaiden alkeisuimakouluun ja 7-13-vuotiaiden jatkouimakouluun apuohjaajia / lasten leikittäjiä. Isoiskoulutus tms. ohjaajakoulutus katsotaan hakijan eduksi. Lisäksi haetaan Kesis-liikuntaleirille Sauvoon ohjaajaa (yöpyminen leirillä). Palkattavien henkilöiden määrä riippuu toimintoihin ilmoittautuneiden lasten lukumäärästä ja tarkentuu ilmoittautumisten päätyttyä.
  • Elinkeino ja viestintä: Työtehtävät sisältävät tekstin tuottamista, valokuvausta, videoiden editoimista sekä muuta sosiaaliseen mediaan liittyvää työtä sekä iltatorin ja muiden tapahtumien järjestelytehtäviä.

Palkka määräytyy työtehtävien KVTES mukaan

Kesätöitä haetaan vapaamuotoisella työhakemuksella 4.3. klo 14.00 mennessä. Hakemuksesta tulisi käydä ilmi:

  • hakijan tiedot (nimi, ikä, yhteystiedot)
  • lyhyt esittely hakijasta (taidot, osaaminen, aiempi kokemus)
  • toiveet työyksiköstä ja/ tai työtehtävistä

Hakemukset toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen kunta@aura.fi, otsikoksi ”Kesätyöhakemus”. Apua hakemusten tekemiseen voi kysyä nuorisotoimesta (Instagram @cafesco ja @etsivapoytyajaaura) sekä Anna Saastamoiselta puh. 040 6722 979.

TUKEA ALOITTAVALLE 4H-YRITTÄJÄLLE

Auralainen nuori, joka on kesätyön alkaessa vähintään 13-vuotias tai enintään 20-vuotias, voi hakea tukea yrittäjyyteensä, mikäli hän työllistää itsensä 4H-yrittäjänä kesän ajaksi. 4H-yrittäjällä tulee olla vähintään 60 tuntia työtä omassa yrityksessään. Tuki 4H-nuorelle on 200 €/yritys. Yksittäinen nuori tai 4H-yritys on oikeutettu vain yhteen kesätyötukeen. Vaatimuksena pidetään 4H yrittäjäkurssin suorittamista.

Auralaisen nuoren yrityksen perustamistuen käsittelee ja sen maksamisesta huolehtii Härkätien 4H-yhdistys. 4H-yritykselle tuesta maksetaan puolet (100 €) kaksi viikkoa yrityksen perustamisen jälkeen ja puolet (100 €), kun yrityksen toiminnasta kertovat asiakirjat on toimitettu. Vaadittavat kirjalliset materiaalit tulee toimittaa kyseiselle 4H-yhdistykselle lokakuun 2022 mennessä. Materiaalin myöhässä toimittaneille tukea ei makseta.

Lisätietoja 4H-yrityksen perustamisesta https://harkatie.4h.fi/

YRITYSTEN TUKI KESÄTYÖNTEKIJÄN PALKKAAMISEKSI

Auran kunta myöntää tukea auralaisen nuoren työllistävälle yritykselle.  Tuki on suuruudeltaan 350 euroa ja se maksetaan yritykselle jälkikäteen. Työnantajan tulee toimittaa hakemuslomake liitteineen (palkanmaksutosite) kuntaan viimeistään 30.9.2022.

Tukea on varattu rajallinen summa. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hae tukea hakulinkistä 15.4. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/426EE8B958AF205F

Tuen myöntämisen ehdot

• Auralainen nuori on syntynyt 2004-2007
• Kesätyö kestää vähintään yhden kuukauden 1.6. – 31.8.2022 välillä
• Työaika on vähintään 30h/vko
• Työntekijälle tulee maksaa vähintään kyseisen alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa
• Työnantajalla tulee olla nimetty vastuuhenkilö, joka hoitaa työntekijän opastuksen ja valvontaan liittyvät asiat
• Tuki on kertaluonteinen eli nuori voi saada vain yhden tuen vuodessa, mutta sama työnantaja voi työllistää useamman nuoren

Tukea ei myönnetä tehtävään, mistä on tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanottu tai lomautettu työntekijöitä tai lyhennetty heidän työaikaansa.

Lisätiedot Anna-Mari Alkio anna-mari.alkio@aura.fi/ 0406310464