Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä on 26.11.2020 antanut seuraavat suositukset:

·       Suositus välttää tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle. Tällä halutaan estää se, että toistaiseksi paremmassa koronaepidemian vaiheessa olevan Varsinais-Suomen tilanne ei pahenisi.  Varsinais-Suomessa koronaepidemian trendi on nyt erilainen kuin Uudellamaalla. Suurimmat tapausmäärät ovat olleet Turussa, jossa koronaviruksen tapausmäärät ovat viime päivinä jonkin verran laskeneet.

·       Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia. Suositus tulee voimaan lauantaina 28. marraskuuta ja on voimassa toistaiseksi.

·       Sosiaali- ja terveysministeriö suositti 24. marraskuuta, että ryhmäharrastustoiminta ja siihen osallistuminen keskeytetään tilapäisesti kokonaan ja mahdollisuuksien mukaan toteutetaan vain etämuotoisena. Vastaavantyyppinen suositus on voimassa Pirkanmaalla tästä päivästä alkaen. Aikuisten harrastustoiminnasta tulee koronapandemiaryhmän mukaan pidättäytyä erityisesti sisätiloissa ja välttää kaikenlaista kontaktia sisältävää harrastustoimintaa. Juniori-ikäluokat voivat jatkaa harjoittelua, kun etäisyyksistä ja hygieniasta huolehditaan tarkasti.

Aurassa:

·       Aikuisten harrastusryhmien toiminta keskeytyy 29.11. alkaen. Linjaus koskee sekä kunnan järjestämää toimintaa, yhdistysten ja kansalaisopiston järjestämää toimintaa sekä omaehtoista aikuisten harrastustoimintaa kunnan tiloissa.

 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote:

https://vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tiedotteet-viestinta/tiedotteet/Sivut/Varsinais-Suomesta-valtettava-tarpeetonta-matkustamista-Uudellemaalle-Maakuntarajat-ylittavat-urheilutapahtumat-tauolle.aspx

Lisäksi Turun kaupunki on lisäksi laatinut kyseisen vetoomuksen turkulaisille liikunta- ja urheiluseuroille ja muillekin. Ohjeet toimivat myös Aurassa.

https://www.turku.fi/uutinen/2020-11-26_vetoomus-turkulaisille-liikunta-ja-urheiluseuroille-ja-muille-sisaliikuntatilojen