Koronapandemia kiihtyy Varsinais-Suomessa. Alueellinen koronaa ehkäisevä työryhmä linjasi tiistaina 6.10. että koko maakunta on koronapandemian kiihtymisvaiheessa.

Erityisesti anniskeluravintoloissa ja sisätiloissa järjestettävissä yleisötapahtumissa on joukkoaltistumisen riski.

Työryhmä suosittaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella:

  • Kasvomaskien eli suunenäsuojainten käyttöä tilanteissa, joissa riittävää 1–2 metrin etäisyyttä ei voi pitää. Suositus noudattelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kiihtymisvaiheen suositusta kasvomaskin käytöstä väestölle. Sen mukaan kasvomaskin käyttöä suositellaan muun muassa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää sekä toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.
  • Työntekijöiden ohjeistukset antavat Työterveyslaitos ja työnantajat:
    Siirtymistä harkinnan mukaan etätyöhön ja etäkokouksiin, jos ne työnantajan linjauksen mukaan ovat mahdollisia. Ohjausryhmä toi esiin, että etätyösuositus on Varsinais-Suomessa voimassa valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti.

Suositukset tulevat voimaan torstaina 8. lokakuuta. Siirtymäajalla halutaan varmistaa, että alueellisille toimijoille jää aikaa valmistella suosituksen edellyttämiä toimenpiteitä.

Auran kunnassa suositellaan edellämainitun mukaisesti kasvomaskin käyttöä asioitaessa kunnan julkisissa tiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koko tiedotteen voi lukea tästä: https://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tiedotteet-viestinta/tiedotteet/Sivut/Varsinais-Suomi-siirtynyt-koronapandemian-kiihtymisvaiheeseen-%E2%80%93-alueelliselta-ryhmalta-suosituksia-.aspx