Koulujen ja lukion kevätlukukausi alkaa lähiopetuksessa

Perusopetuksen koulujen ja Elisenvaaran lukion kevätlukukausi alkaa lähiopetuksessa. 7.1.2022 kokoontunut ministeriryhmä linjasi, ettei kansallista etäopetussuositusta anneta.

Ministerityöryhmän mukaan on tärkeää parantaa koulujen ja oppilaitosten terveysturvallisuutta aloittaessamme uuden lukuvuoden hyvin haastavassa epidemiatilanteessa. Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä on vauhdittaa lasten ja nuorten rokotuksia. Rokotusaikoja on varattavissa eAjanvarauksen kautta tai soittamalla rokotepuhelimen numeroon  040 643 0930  arkisin klo 12-14.

Toinen koulujen ja oppilaitosten terveysturvallisuutta lisäävä toimi on tehostettu kasvomaskikäytäntö. Vahva maskisuositus on voimassa kaikilla luokka-asteilla käsittäen myös aamu- ja iltapäivätoiminnan. Päiväkodeista lapsia haettaessa suosittelemme vahvasti maskien käyttöä vanhemmille. Maskisuositus koskee myös kunnan henkilökuntaa työtehtävissä ja tilanteissa, joissa etäisyyksiä ei ole mahdollista noudattaa. Tehokkaampien FFP2-kasvomaskien suhteen odotamme, että THL ja Työterveyslaitos antavat suosituksensa ensi viikolla.

Karanteenikäytäntöjen suhteen odotamme vielä tarkempia linjauksia.

Sisäharrastukset ministeriryhmä suosittaa keskeytettäväksi myös lapsilta ja nuorilta. Matalan riskin ulkotilaisuuksia voidaan jatkossa järjestää, jos lähikontaktit voidaan niissä välttää. Koululiikunnassa meidän tulee suosia tällä hetkellä ulkoliikuntaa.

Ministerityöryhmän taholta suositeltujen kotitestien osalta odotamme tarkempia ohjeita.

Katja Virta, johtava lääkäri
Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä