Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.

Miten sovellus toimii?

Puhelin saa satunnaisen tunnuskoodin
Sovellus arpoo jokaiselle puhelimelle tunnuskoodin, joka ei sisällä tietoja sinusta tai puhelimestasi.

Puhelimet jakavat tunnuskoodeja toisilleen
Kohdatessaan sovellukset jakavat tunnuskoodinsa toisilleen Bluetooth-tekniikkaa hyödyntäen. Käyttäjien henkilöllisyyttä tai sijaintia ei tallenneta. Sovellus säilyttää tunnuskoodit 21 vuorokauden ajan.

Kun joku ilmoittaa tartunnastaan

Kun joku käyttäjistä ilmoittaa tartunnastaan sovellukselle, sovellus lähettää sen keräämät tunnuskoodit palvelimelle. Mikäli sovelluksesi tunnuskoodi on noiden palvelimelle ladattujen tunnuskoodien joukossa, saat sovellukselta tiedon mahdollisesta altistumisesta.

Saat ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta

Jos saat ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, saat toimintaohjeet jatkoa varten sovellukselta. Sovelluksen avulla on myös missä tahansa vaiheessa mahdollista tehdä oirearvio Omaolo-palvelussa, vaikkei ilmoitusta mahdollisesta altistumisesta olisikaan saanut.

Jos sinulla todetaan tartunta

Jos sinulla todetaan tartunta koronavirustestillä, saat terveydenhuollon ammattilaiselta avauskoodin. Kun syötät koodin sovellukseen, lähettää sovelluksesi keräämänsä tunnuskoodit palvelimelle. Näin kohtaamasi tartunnalle mahdollisesti altistuneet saavat siitä tiedon. Tunnuskoodien mukana ei lähetetä henkilö- tai sijaintitietoja eikä tietoa mahdollisen tartunnan ajankohdasta, joten mahdollista altistumista ei voida yhdistää sinuun.

Lisätietoja:  https://koronavilkku.fi