Lounais-Suomen Jätehuolto 11.10.2023, 08:30

Alueellinen korjaa.se-verkkopalvelu ehkäisee jätteen syntyä yhdistämällä korjauspalveluita tarjoavat yritykset ja asukkaat. Lounaisessa Suomessa verkkopalvelun tarjoaa yritysten ja asukkaiden käyttöön Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH). Palvelua ylläpitävä Ekokumppanit Oy on lähiviikkoina yhteydessä alueella palveluja tarjoaviin yrittäjiin ja yrityksiin, jotta sivustolle saadaan ajankohtainen kattaus alueen korjauspalveluista.

Voittoa tavoittelematon kestävän kehityksen asiantuntijaorganisaatio Ekokumppanit Oy toteuttaa Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) toimeksiannosta korjaa.se-verkkopalvelun, jonka tarkoituksena on koota jätehuoltoyhtiön toiminta-alueella korjauspalveluja tarjoavat yritykset yhdelle verkkosivustolle, josta asukkaiden on helppo löytää kaipaamansa palvelu.

Alun perin Pirkanmaalle toteutettu palvelu on viime vuosina laajentunut eri puolille Suomea. Sen tavoitteena on paitsi helpottaa korjauspalveluiden löytymistä, myös pidentää eri esineiden ja tavaroiden elinikää ja tehdä näin jätteen syntyä ehkäisevää työtä yhdessä paikallisten yritysten kanssa.

– Korjaa.se eroaa verkon hakukoneista siten, että se tarjoaa kuluttajalle ajan tasalla olevat tiedot tarjolla olevista korjauspalveluista helposti yhdestä paikasta. Samalla palvelu tarjoaa paikallisille yrityksille maksuttoman markkinointikanavan ja lisää ihmisten tietoisuutta kiertotaloudesta ja kestävästä kulutuksesta, kertoo palvelua ylläpitävän Ekokumppanit Oy:n viestintäpäällikkö Carl Willandt.

Lounaisessa Suomessa palvelun tarjoaa LSJH

Lounaisen Suomen alueella palvelun toteuttamis- ja ylläpitokustannuksista vastaa Lounais-Suomen Jätehuolto.

– Aina ei itsellä ole taitoa, välineitä tai aikaa kunnostaa rikki meneviä tavaroita. Korjauspalveluja tarjoavat yritykset tekevät meille kaikille helpommaksi pitää tuotteista hyvää huolta ja jatkaa niiden käyttöikää. LSJH haluaa tarjota kiertotalousyrityksille näkyvyyttä ja asukkaille helpon tavan löytää omalta alueelta sopivat palvelut fiksujen valintojen tekemiseksi. Luonnonvaroja säästyy, kun ei tarvitse hankkia jatkuvasti uutta ja kertakäyttöistä, kannustaa LSJH:n tutkimus- ja kehityspäällikkö Miia Jylhä.

Ekokumppanit on kartoittanut alueen korjauspalveluita tarjoavia yrityksiä, joita lähestytään lähiviikkojen aikana sähköpostitse ja puhelimitse. Willandt toivoo mahdollisimman monen yrityksen ottavan ilon irti LSJH:n tarjoamasta mahdollisuudesta. Palvelu avautuu kuluttajille vielä tämän syksyn aikana.

– Jokainen yritys päättää mukaan lähtemisestä itsenäisesti, mutta totta kai kannustan kaikkia liittymään palveluun. Korjaa.se ei maksa yrityksille mitään, mutta sillä on potentiaalia luoda täysin uusia, kestäviä liiketoimintamahdollisuuksia.

Lue lisää: korjaa.se