Ylen Miljoona roskapussia -kampanja järjestetään tänä vuonna aikavälillä 15.4.-5.6.2024. Auran kunta on ensimmäistä kertaa mukana kumppanina Miljoona roskapussia -kampanjassa ja haastaa alueen asukkaita ja organisaatioita ympäristön siivoamiseen.

Mistä on kysymys?

 • Yle järjestää keväällä 2024 Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa sekä merkitsemään kerättyjen roskapussien määrä roskalaskuriin osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
 • Kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2023 ja sen aikana roskapusseja kirjattiin laskuriin 210 372 kpl. Laskuri jatkaa tästä luvusta.
 • Kampanja on käynnissä 15.4.– 5.6.2024.
 • Kampanja näkyy ja kuuluu Ylen eri kanavilla kampanjan ajan.

Näin kampanjaan voi osallistua

 • Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty, voi olla esim. 25 litran pussi (ruokakaupoissa myytävä koko) tai vaikka hedelmäpussin koko. Pääasia on, että roskia kerätään!
 • Näin osallistut kampanjaan:
 1. Hanki Yle-tunnus https://yle.fi/aihe/yle-tunnus
 2. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
 3. Lähde ulos – yksin tai porukalla
 4. Kerää roskia ympäristöstä
 5. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
 6. Kirjaudu Ylen verkkosivuille
 7. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen kaupungin/kunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa fi/miljoonaroskapussia
 8. Haasta ystäväsi mukaan!

Lue Ylen kampanjasta lisää osoitteesta: https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia

Osana Miljoona roskapussia -kampanjaa #minunsiistiaurani siivousviikko Aurassa 13. – 19.5.

Osana Ylen kampanjaa järjestetään Aurassa #minunsiistiaurani siivousviikko, jonka aikana Auraamosta on saatavilla roskapusseja sekä lainaksi siivouspihtejä. Viikko on kaikkien yhteinen siivousviikko, jonka aikana kiinnitetään jälleen huomiota ympäristöömme, yleiseen viihtyvyyteen sekä kunnan siisteyteen. Meistä jokainen voi vaikuttaa!

Kerää roskia Aurassa ja osallistu, arvomme osallistujien kesken palkintoja!

Nyt siis mukaan siivoamaan joko yksin tai yhdessä perheen, kaveri- tai talkooporukan kanssa. Roskien kerääjät voivat osallistua arvontaan joko Facebookissa ja/tai Instagramissa julkaisemalla siivousaiheisen päivityksen.

Osallistu Facebookissa:

Kommentoi tähän julkaisuun siivousaiheisella kuvallasi viimeistään Auran kunnan siivousviikon sunnuntaina 19.5. Kuvakommentoijien kesken arvotaan 50 euron lahjakortti paikalliseen liikkeeseen.

Facebook ei ole mukana arvonnassa.

Osallistu Instagramissa:

Jaa omat siistit tekosi omalla tililläsi julkaisuna. Käytä julkaisun yhteydessä tunnisteita #miljoonaroskapussia ja #minunsiistiaurani sekä tägäämällä @aurankunta. Huom! Tilisi pitää olla julkinen, jotta löydämme julkaisusi. Saatamme jakaa julkaisuja omissa kanavissamme. Osallistu arvontaan 19.5. mennessä.  Julkaisijoiden kesken arvotaan 50 euron lahjakortti paikalliseen liikkeeseen.

Instagram ei ole mukana arvonnassa.

Miten osallistua Auran siivousviikkoon 13. – 19.5.?

Maanantaista 13.5. torstaihin 16.5. Auraamossa on noudettavissa roskapusseja, hanskoja sekä lainaksi siivouspihtejä. Palautathan lainaamasi roskapihdit takaisin Auraamoon, kiitos!

Roskapusseja voi jättää kartan mukaisiin paikkoihin, roskalenkki ajetaan perjantaina 17.5. kunnan toimesta ja roskasäkit kerätään kyytiin. Roskasäkit kerätään perjantaina myös Kirkonkulmalla ja roskasäkit voi viedä koululla esim. vanhan kirjastorakennuksen eteen.

Tule mukaan ja postaa omat siistit tekosi someen #miljoonaroskapussia #minunsiistiaurani.

Lisätietoja:
Jasmin Broman
viestintäsihteeri
040 5848 464
jasmin.broman(a)aura.fi