Amerikkalaisista pikkukaupungeista tuttu valaistujen traktorien ja ajoneuvojen jouluvalokulkue rantautui Suomeen perjantaina 26.11.2021: Aurassa tuhannet ledvalot häikäisivät joulunavauksessa, kun paikalliset yrittäjät ja autoharrastajat tuunasivat omat kulkupelinsä jouluvaloilla ilahduttaakseen joulunavaukseen osallistujia. Ajoneuvoja oli tuunattu omasta päästä ja oppia oli haettu amerikkalaisista Youtube-videoista. Suomen ensimmäisessä motorisoidussa jouluvalokulkueessa nähtiin mm. traktoreita, pakettiautoja, saunapaljukärry, Scanian lastausauto, vuoden -82 Buick, Volvo p1800 sekä vuoden -71 Mercury Cougar. Kulkueen tarkoituksena oli tuoda iloa ja valoa Auran joulunavaukseen.

Joulunavauksessa ei mielikuvituksessa pihtailtu, kun kolmentoista ajoneuvon omistajat olivat pukeneet ajokkejaan mitä upeimpiin jouluvalokuoseihin. Koneurakointi Kinnarin Tuomas Kinnari kertoi, että luomassaan porolimusiinissa oli mm. käytetty viemäriputkea, joista oli tehty lavetin perään karkkitikkarit. Lisäksi salaojaputkista oli koristeltu peräkärryn helma, josta savukone löi savua. Kyydissä olleen valaistun telakaivinkoneen sisällä oli myös joulupukki. Kokonaisuuden kruunasi elävä tuli, sillä takaosassa liekkejä syöksi kaksi kaasupulloihin kytkettyä hitsauspilliä. ”Kaksi päivää tämän rakentamiseen meni” kertoo Kinnari.

Ensimmäistä kertaa järjestetty ajoneuvojen jouluvalokulkue herätti valtavasti kiinnostusta ja kiitosta. ”Olen saanut valtavasti positiivista palautetta. Kun näin, että reitin varrelle oli kerääntynyt valtavasti katsojia, olin todella iloinen, että olin panostanut ja lähtenyt tähän kulkueeseen mukaan” kertoo vuokraus- ja monipalvelualan yrittäjä Pasi Kovanen. Kovanen osallistui kulkueeseen pakettiautonsa ja saunapaljukärrynsä kanssa. Sauna tarjosi parkissa myös lämmittelypisteen, olihan saunasta tietysti päällä.

”On hienoa saada jotakin uutta ja erilaista Auraan, niin tottakai halusimme olla mukana. Kuulemani mukaan joulumuori oli erittäin ylpeä paraatikyydistä.” kertoo kulkueeseen osallistunut Elina Hurme Auran Kiinteistöpalvelusta.

Ajoneuvojen jouluvalokulkueen yleisöäänestyksen voittaja on selvillä!

Auran joulunavaukseen osallistujat saivat myös äänestää omaa suosikkiaan.
Äänestäneitä oli huikea määrä: 1118 henkilöä äänesti mielestään hienointa ajoneuvoa.

Voittaja on nro 3 Koneurakointi Kinnarin Porolimusiini 403 äänellä 36% osuudella! Toiseksi äänestyksessä tuli nro 11 Pihlapuodin Joulupapu 180 äänellä ja kolmanneksi nro 12 Auran Kuljetuspalvelun Joulukaania 116 äänellä.

Auran kunta kiittää kaikkia ajoneuvojen jouluvalokulkueen mahdollistaneita yrittäjiä ja autoharrastajia sekä joulunavaukseen osallistuneita katsojia. Näillä näkymin kulkue toteutuu myös ensi vuonna!

Videon kuvaajat: Jorma Peltoniemi ja Juuso Salmi

Video jaettuna:

 

Sekä Auran kunnan Youtube-sivulla: