Joulun pyhiä joudutaan viettämään koronan takia normaalista poikkeavissa olosuhteissa myös tänä vuonna. THL on laatinut vinkkilistan koronaturvallisempaan joulun ja uudenvuoden viettoon.

Muista nämä juhlien suunnittelussa:

💡Huolehdi, että rokotussuojasi on kunnossa.

💡Keskustele juhlapyhien viettämisestä läheisten kanssa etukäteen. Yhdessä kannattaa sopia, miten järjestätte mukavan juhlan mahdollisimman turvalliseksi kaikille.

💡Jos sinulle tulee oireita, älä osallistu kokoontumiseen tai järjestä juhlia vaan pysyttele kotona ja hakeudu testiin tarvittaessa. Varmistuakseen, että ei kanna oireetonta koronavirustartuntaa muille, voi itselleen tehdä myös kotitestin.

💡Muista huolellinen käsi- ja yskimishygienia joulukiireidenkin keskellä. Tee käsienpesu ja käsidesin käyttäminen helpoksi myös vieraillesi.

💡Käytä kasvomaskia erityisesti ruuhkaisissa sisätiloissa, kuten lahjaostoksilla, joulukonsertissa ja julkisilla kulkuvälineillä juhlapaikalle liikkuessasi, riippumatta siitä, oletko rokottamaton tai rokotettu.

💡Jos mahdollista, vältä tungos kokonaan ja hoida ostokset rauhallisempina kellonaikoina tai verkkokaupoista.

Lue lisää THL:n tiedotteesta https://thl.fi/fi/-/joulua-ja-uuttavuotta-on-tarkeaa-viettaa-yhdessa-laheisten-kanssa-suunnittele-juhlat-turvallisiksi-etukateen?fbclid=IwAR0H6MyxHB97GlmzrEwi2NHTA3VUOhJ6g1H1CB8NQzyVBQn3uKXBWVRHLu8