Joulun pyhiä joudutaan viettämään koronan takia normaalista poikkeavissa olosuhteissa myös tänä vuonna. THL on laatinut vinkkilistan koronaturvallisempaan joulun ja uudenvuoden viettoon.

Muista nämä juhlien suunnittelussa:

?Huolehdi, että rokotussuojasi on kunnossa.

?Keskustele juhlapyhien viettämisestä läheisten kanssa etukäteen. Yhdessä kannattaa sopia, miten järjestätte mukavan juhlan mahdollisimman turvalliseksi kaikille.

?Jos sinulle tulee oireita, älä osallistu kokoontumiseen tai järjestä juhlia vaan pysyttele kotona ja hakeudu testiin tarvittaessa. Varmistuakseen, että ei kanna oireetonta koronavirustartuntaa muille, voi itselleen tehdä myös kotitestin.

?Muista huolellinen käsi- ja yskimishygienia joulukiireidenkin keskellä. Tee käsienpesu ja käsidesin käyttäminen helpoksi myös vieraillesi.

?Käytä kasvomaskia erityisesti ruuhkaisissa sisätiloissa, kuten lahjaostoksilla, joulukonsertissa ja julkisilla kulkuvälineillä juhlapaikalle liikkuessasi, riippumatta siitä, oletko rokottamaton tai rokotettu.

?Jos mahdollista, vältä tungos kokonaan ja hoida ostokset rauhallisempina kellonaikoina tai verkkokaupoista.

Lue lisää THL:n tiedotteesta https://thl.fi/fi/-/joulua-ja-uuttavuotta-on-tarkeaa-viettaa-yhdessa-laheisten-kanssa-suunnittele-juhlat-turvallisiksi-etukateen?fbclid=IwAR0H6MyxHB97GlmzrEwi2NHTA3VUOhJ6g1H1CB8NQzyVBQn3uKXBWVRHLu8