Tiedote katuvaloista 23.9.2022

Kunnanhallituksen pöytäkunta on linjannut, että kunnassa reagoidaan välittömästi sähkölaskun kertymiseen ja kunnassa tullaan sammuttamaan kunnan ylläpitämät katuvalot iltaisin klo 22. Katuvalot ovat poissa päältä klo 22-05 ja ne syttyvät päälle kuten aiemminkin klo 05.00. Muutos valaistukseen alkaa 23.9.

Lisäys tiedotteeseen 24.9.: Katuvalojen ohjauksessa on ollut ongelmia, ajastimen on todettu olevan epäkunnossa. Valot sytytetään manuaalisesti etänä klo 19-22 väliseksi ajaksi lauantaina ja sunnuntaina.

Auran kunnan sähkönmyyjä Karhu Voima Oy on hakeutunut konkurssiin 19.9.2022 ja lopetti asiakkaiden sähkön toimituksen 20.9.2022 alkaen. Tällä hetkellä Auran kunnalle sähkö tulee paikalliselta toimijalta. Paikallisen toimijan velvoite on toimittaa sähköä vähintään kymmenen päivän ajan. Kunta käyttää uuden sähkösopimuksen laadinnassa Yrittäjäin Sähkönhankinta Oy:n meklaria ja uusi sopimus on työnalla.

Kunnassa on käynnistetty säästöohjelman laadinta ja energian säästämiseksi tullaan toteuttamaan erilaisia toimenpiteitä kaikkien toimialojen osalta. Suunnitelmat tarkentuvat lähiviikkoina.