Aura tunnetaan poikkeuksellisesta yhteishengestä ja aktiiviisesta elämästä. Nyt Auran kunta haastaa asukkaansa kertomaan omista asumisen kokemuksista, sillä kuka muu olisi parempi kunnan markkinoija kuin asukas itse. Aura on liittynyt 8.6.2022 osaksi naapurustoportaali Know Your Hoodsia (hoods.fi) ja asukkaiden kommentteja kerätään palveluun kesäkuun ajan.

Aura on jo 11. kunta, joka löytyy kesäkuusta alkaen asuinalueiden hakukoneesta, joka kokoaa yhteen tietoa, tunnelmia ja asukkaiden tarinoita eri asuinpaikoista. Julkaisun myötä Auran kunta ja Know Your Hoods kannustavat paikallisia kertomaan, millaista on asua juuri heidän kotikulmillaan. Palveluun rekisteröityminen ja arvion jättäminen on helppoa. Pieni kannustinkin on tiedossa, sillä kesäkuun aikana asuinalueestaan kommentin jättäneiden auralaisten kesken arvotaan palkintoja auralaisiin palveluihin.

Tee näin:

  1. Suuntaa osoitteeseen hoods.fi. Klikkaa etusivulla olevaa Arvioi asuinpaikkasi -painiketta.
  2. Sinut ohjataan kirjautumissivulle, jossa klikkaa painiketta Rekisteröidy palveluun.
  3. Täytä pyydetyt tiedot ja seuraa ohjeita. Palvelu ei tallenna osoitetietojasi vaan käyttää niitä ainoastaan määrittämään asuinalueesi. Varmistathan karttanäkymästä, että valitsemasi osoite on oikeassa paikassa.
  4. Paina Rekisteröidy-painiketta ja seuraa ohjeita. Turvallisuussyistä pyydämme sinua vahvistamaan rekisteröitymisen sähköpostissasi.
  5. Rekisteröitymisen jälkeen pääset omaan profiiliisi. Klikkaa Jätä arvostelu -painiketta ja pääset antamaan arvioinnin.
  6. Voit arvioida naapurustosi sekä antamalla sydämiä eri teemoista kuten palveluista, liikenneyhteyksistä ja viihtyvyydestä asteikolla 1-5 sekä kirjoittamalla sanallisen arvion.
  7. Klikkaa lopuksi Julkaise arvostelu -painiketta ja arvostelusi on julkaistu.

“Olemme seuranneet jo pidemmän aikaa Auran positiivista ja aktiivista menoa eri kanavissa ja nyt kesän tullen myös paikan päällä. Onkin mielenkiintoista kuulla, mitä asukkaat itse ajattelevat omasta asuinpaikastaan.”, kertoo Know Your Hoodsista vastaava Susanna Lahtinen.

“Aurassa tehdään paljon yhdessä ja meillä on mahtavia yhdistyksiä ja yrityksiä, jotka takaavat kaupunkitason palvelut meidän asukkaille. Sijaintikin on mitä mainioin ja uusia tontteja on tulossa kohta tarjolle. Mahdollista muuttoa harkitsevalle paikallisten kommentit ovat tosi tärkeitä ja siksi haluamme kerätä niitä asuinalueiden esittelyjen yhteyteen.”, kannustaa Auran kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio

Kesäretkelle Auraan

Auran tunnelmaa pääsee aistimaan pitkin kesää ja tapahtumien aikaan onkin hyvä hetki tulla kokeilemaan, viihtyisikö paikkakunnalla vaikkapa pysyvämminkin. Auran Aurinkoviikot kutsuu vierailulle 13.-19.6.2022 ja esimerkiksi 14.6. pääsee poikkeuksellisesti junakyydillä Auraan.

Aurajoentien matkailutien varrella on useita inspiroivia kohteita ja tapahtumia pitkin kesään. Myös Know Your Hoodsin 15.6. alkavan Kesäretkihaasteen yksi kohteista sijaitsee Auran Koskipirtillä, matkailutien varrella.

Lue lisää:

Know Your Hoods ja Auran asuinalueiden esittelyt löytyvät osoitteesta hoods.fi

Lisätietoja:

Kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio, Auran kunta

040 631 0464 | anna-mari-alkio@aura.fi

Susanna Lahtinen, Know Your Hoods

040 705 1991 | susanna@cyf.fi

Know Your Hoods –  asuinalueiden hakukone on turkulaisen kuntamarkkinoinnin ja kotoutumisen asiantuntija CYF Digitalin palvelu, jonka tavoitteena on auttaa muuttajia löytämään itselleen sopivin asuinpaikka sekä innostaa ihmisiä vierailemaan kiinnostavissa paikoissa ja tapahtumissa. Palvelun 1. versio on kehitetty Varsinais-Suomen liiton organisoiman Töihin tänne -kokonaisuuden yhteydessä. Palvelussa on mukana jo 11 kunnan asuinalueet ja kesällä uusia kuntia on tulossa mukaan.