Auran kunnan vapaa-aikatoimi hallinnoi LEADER-hanketta, jonka avulla Auraan perustetaan oma nuorisoteatteri. Tässä saamme kuulla Auran nuorisoteatteri hankekoordinaattori Riitta Lindroosin mietteitä hankkeen edistymisestä ja tulevista suunnitelmista.

Kevään 2021 aikana Auraamon teatteritila on saanut uuden ilmeen. Sähkötyöt, pienet muutostyöt sekä maalaustyö on saatu valmiiksi. Tila on maalattu niin kutsutuksi Black Boxiksi ja sähkötyöt on mietitty teatterin toiminnan kannalta sopiviksi. Lisäksi Teatterin varaston ovi on siirretty aulan puolelta teatterin puolelle, jotta tavaroiden liikuttaminen olisi mahdollisimman helppoa. Myös katon rajassa ollut aukko on peitetty, jotta aulan puolelta ei pääse valoa teatteritilaan.

 

Havainnekuva Auran Nuorisoteatterista. Suunnitellut ja toteuttanut Ville Salminen.

 

Touko- kesäkuun aikana teatteriin hankitaan valo- sekä äänitekniikka ja katsomorakenteet. Hankinnat on jo kilpailutettu ja toivomme hankintojen saapuvan pian, jotta pääsemme asennustöihin. Teatteritilan ikkunaan on myös tulossa Auran Nuorisoteatterin oma logo ja nimi ikkunateipauksilla. Tämän lisäksi nuorisoteatterille kehitetään tulevia tuotantomalleja, tuotantoaikatauluja sekä tulevaisuuden toimintasuunnitelmia. Esimerkkeinä kestävän kehityksen- ja yhdenvertaisuus suunnitelmat sekä turvallisemman tilan periaatteet.

Nuoret ovat myös päässeet ääneen kevään aikana pidetyissä työpajoissa, joissa on pohdittu, mitä nuoret haluavat nuorisoteatterilta tulevaisuudessa sekä minkälaisista kursseista ja näytelmistä he ovat kiinnostuneita. Toukokuussa pidämme vielä yhden ideointi työpajan ja järjestämme Auran Nuorisoteatterin omalla instagram -tilillä kyselyjä Auran Nuorisoteatterin tulevasta logosta, kursseista sekä näytelmistä. Seuraathan siis instagramissa jo Auran Nuorisoteatteria! Auran Nuorisoteatterin nimi valittiin jo kevään aikana instagram -äänestyksellä ja Auran kunnan internet -sivuilta löytyy Auran Nuorisoteatterin oma blogi, jossa kerron kuulumisia hankkeen edistymisestä. Lisäksi blogissa on teatterialan ammattilaisten haastatteluja teatterin eri osa-alueilta. Kannattaa siis käydä kurkkaamassa!

Nuorille on myös pidetty kevään aikana Auran malli – harrastamisen pilottihankeen myötä Teatteri- sekä Draamakerhoja, jossa nuoret ovat päässeet konkreettisesti tutustumaan näyttelijäntyöhön sekä dramaturgian alkeisiin.

Toivon suuresti, että Auran Nuorisoteatterissa käynnistyy toiminta mahdollisimman pian ja innokkaat nuoret löytävät teatterin uskomattoman voiman!

 

Havainnekuva Auran Nuorisoteatterista. Suunnitellut ja toteuttanut Ville Salminen.

 

Kevätterveisin

Riitta Lindroos

 

Hankekoordinaattori

Auran nuorisoteatteri

Vapaa-aikatoimi