Tänään on minun viimeinen työpäiväni Auran Nuorisoteatteri-hankkeen parissa. Haluan vielä kertoa teille kuulumisia siitä, mihin hankkeen aikana päästiin. Hanke jatkuu kuitenkin vuoden loppuun asti, joten asiat edistyvät vielä syksyn 2021 aikana, joten blogia ja Auran Nuorisoteatterin instagram-sivuja kannattaa seurata edelleen =)

Hankinnat

Kevään aikana teatteritila maalattiin mustaksi ja siellä suoritettiin tarvittavat sähkötyöt. Loppukeväästä teatteritilassa saatiin myös ilmastointiremontti valmiiksi. Teatteriin saatiin hankittua ääni- ja valotekniikka sekä niihin tarvittavat kattoripustukset. Lisäksi saimme hankittua muunneltavan katsomorakenteen, johon laitetaan Auraamon vanhat tuolit. Lisärahoituksilla voidaan myöhemmin ostaa teatterille uudet toisiinsa kiinnittyvät tuolit. Teatterin tekniikka ja katsomo asennetaan paikoilleen heinäkuun aikana.

Hankkeen aikana teatterille hankitaan vielä tanssimatto sekä näyttämöverhoja. Tämän jälkeen teatteri on jo hyvin toimiva ja muunneltavissa oleva teatteritila, jossa teatteritoiminta voi käynnistyä.

Teatterille on myös hankittu toiminnan tukemista varten musta/valkoiset sermit, joita voidaan käyttää lavasteiden jatkokappaleina ja niiden avulla saadaan näyttelijöille lisää kulkumahdollisuuksia lavalle. Lisäksi teatterin omaan varastoon on hankittu säilytyslaatikoita, vaaterekkejä, peruukkipäiden jalkoja ynnä muuta.

Auraamon käytävään on suunniteltu näyttelijöille maskipistettä ja tätä varten teatterille on jo hankittu maskeeraustaso. Myöhemmin syksyllä tason alle hankitaan vielä korkeat tuolit ja taso asennetaan seinään kiinni. Tulevaisuudessa seinään hankitaan vielä iso peili.

Luonnos teatterin tulevasta ikkunasta

 

Teatterin ilme

Teatterille suunniteltiin uusi oma logo! Auralaiset valitsivat neljästä eri vaihtoehdosta mieleisimmän ja teatteri saa uuden visuaalisen ilmeensä kesäkuun aikana, kun teatterin ikkunaan tulee ikkunateippaukset ja teatterin oveen asennetaan nimikyltti.

Lisäksi Auraamon aulaan teetettiin hankkeen aikana sisustussuunnitelma, jonka kärkiajatuksena oli tehdä Auraamon aulasta viihtyisä ja toimiva tila, joka toimii teatterin lämpiönä. Suunnitelmassa otettiin huomioon Auraamon muut käyttäjät ja Auraamon aula säilyy jatkossakin kuntalaisille yhteisenä tilana. Sisustussuunnitelma saadaan kuitenkin toteutettua  vasta sitten, kun siihen on saatu jatkorahoitusta.

 

Teatterin toimintaa ja tulevia toimintamalleja kehitettiin yhdessä nuorten kanssa!

Teatterin tulevaisuutta ja toimintaa ideoitiin yhdessä nuorten kanssa. Heille pidettiin kolme ideointi työpajaa, missä nuoret saivat kertoa toiveitaan ja ideoitaan teatterin suhteen. Työpajoissa ideoitiin teatterin tulevaa nimeä, tulevia kursseja ja työpajoja sekä tulevia näytelmiä.

Teatterille kehitettiin kevään aikana tuotannollisia esimerkkejä sekä -raameja tulevaa toimintaa varten. Teatterin arvoja mietittiin ja niiden pohjalta kehitettiin yhdenvertaisuussuunnitelma, kestävänkehityksensuunnitelma sekä turvallisen tilan periaatteet.

Teatterille luotiin esimerkkejä tuotantobudjeteista sekä tuotantoaikatauluista. Lisäksi luotiin suunnitelmapohjia tuottamista sekä markkinointia ajatellen. Suunnitelmissa otettiin huomioon myös tapahtumaturvallisuus.

Teatterin tulevaisuutta mietittiin ja suunniteltiin sitä, koska ja millä tavalla teatteritoiminta voisi käynnistyä. Suunnitelmassa huomioitiin Covid-19 pandemian tuomat mahdolliset rajoitukset sekä riskit.

Lisäksi yhtestyökumppaneiden kanssa kehitettiin yhdessä teatterin toimintaa eteenpäin. Esimerkiksi Auranmaan kansalaisopistolta on tulossa syksylle näyttelijäntyön kursseja sekä visuaalinen työpaja, jossa päästään tutustumaan lavastuksen, puvustuksen sekä rekvisiittojen maailmaan.

Nuorisoteatteri -hankkeen aikana suunnitellaan vielä syksylle lisäkursseja nuorten toiveiden pohjalta. Nuoret halusivat näyttelijäntyön sekä lavastuksen ja puvustuksen lisäksi tekniikka- sekä maskeerauskursseja. Toivotaan, että nämä kurssit toteutuisivat syksyn aikana!

Kiitos kaikille Auralaisille, Auran kunnalle sekä yhteistyökumppaneille mukavasta hankkeesta! Toivotaan, että teatterin toiminta pääsisi käynnistymään pian ja nuoret pääsisivät harrastamaan teatteria!

Ihanaa kesää kaikille!!