Kevään 2021 aikana kehitämme yhdessä alueen nuorten sekä muiden toimijoiden kanssa Auran nuorisoteatteria eteenpäin. Tulemme remontoimaan Auraamon teatteritilan toimivaksi kokonaisuudeksi, joka palvelee mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti teatterin tarpeita. Suunnittelemme nuorisoteatterille toimivia ja kestäviä toimintamalleja sekä valmistelemme nuorisoteatterin käynnistämistä. Lisäksi pidämme suunnittelutyöpajoja yhdessä nuorten kanssa, missä kehitetään ja ideoidaan nuorisoteatterin tulevaisuutta, mietitään mitä alueen nuoret toivovat nuorisoteatterilta sekä mitkä teatterin eri osa-alueet heitä kiinnostaa. Kuitenkin itse teatteritoiminta, ensimmäisen tuotannon suunnittelu sekä teatterin harrastaminen, voi alkaa aikaisintaan syksyllä 2021, mikäli hankkeen tuottamat puitteet sen sallivat. Tämän kaiken edellä mainitun pyrimme yhdessä yhteistyökumppaneiden sekä vapaa-aikatoimen kanssa suunnittelemaan, kehittämään ja mahdollistamaan tämän kevään aikana.

 

Teatteritilan remontti

Auraamon monitoimitalon teatterisali ollaan muuntamassa kevään 2021 aikana toimivaksi teatteritilaksi. Haaveissa on saada siitä mahdollisimman monipuolinen teatteritila, jossa on mahdollisuudet korkeatasoisten teatteriesitysten toteuttamiseen. Korkeatasoiset esitykset tarkoittavat tässä kohdassa laadukasta nuorisoteatteria, missä nuorten on turvallista sekä palkitsevaa toimia, harrastaa, oppia ja opetella. Suunnitelmien mukainen tila toimii edelleen loistavasti myös muiden kuntalaisten käytössä, ja tilaisuuksissa.

Helmikuun alussa aloitimme tilassa remontin ja ensimmäisiä sähkötöitä ollaan tekemässä parasta aikaa. Maaliskuun aikana tila tullaan maalaan niin sanotusti Black boxiksi. Huhti- ja toukokuussa asennetaan tanssimatto, näyttämöverhot, valo- sekä äänitekniikka ja mahdollisesti myös katsomo. Tavoitteena on, että teatteritila olisi viimeistelyä ja viimeisiä hankintoja vaille valmis toukokuun loppuun mennessä.

 

Sähkötyöt alkoivat helmikuussa 2021

Tukijoukot

Timo ja Joni työn touhussa

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, teatteri on yhteistyötä ja onnekseni minun ei tarvitse yksin tietää kaikesta kaikkea. Tilan teknisessä suunnittelussa minulla on ollut apuna teatteritekniikan ja tapahtumaturvallisuuden ammattilainen Ville Salminen. Hän on toiminut konsultointiapuna tilaan ja teatteritekniikkaan liittyvissä asioissa. Hän kävi kanssani Auraamon teatteritilassa ja mietimme mitä muutoksia tilassa tulee tehdä ja minkälaista tekniikkaa sinne tarvitaan, jotta Auraan saadaan mahdollisimman toimiva ja turvallinen teatteritila. Seuraamme liittyi myös Auran kunnan tekninen johtajan Kari Tuohi, jolta olemme saaneet jo nyt valtavasti apua teatteritilan muutostöissä. Lisäksi tilan muutostöissä meitä auttaa suuri joukko alansa ammattilaisia. Suuri kiitos heille kaikille!

———————————————

Remontin etenemisestä ja sen eri vaiheista kerron teille lisää täällä blogissa sekä Auran nuorisoteatterin omalla instagram tilillä. Muistakaahan siis seurata, mitä seuraavaksi tapahtuu!