Auran Nuorisoteatterin teatteritilan remontti etenee kovaa vauhtia!

Tähän mennessä tila on jo tehnyt huikean muutoksen ja alkaa vähitellen muistuttamaan teatterisalia!

 

Tilassa on tehty helmikuusta 2021 lähtien sähkötöitä, joissa tilaan tuotiin voimavirta. Lisäksi kattoon asennettiin pistorasioita teatterin valo- ja äänitekniikkaa varten. Samalla vanhat sähkökourut poistettiin, jotta ne eivät olisi teatteritekniikan edessä ja näin tilaan saatiin myös lisää korkeutta.

Maaliskuussa tilaa alettiin maalaamaan mustaksi. Käytimme Tikkurilan Y493 ”Mustarastas” -maalia, joka on paras värisävy teatteritilan kannalta, koska se heijastaa valoja parhaiten.

 

Miksi teatteri maalataan Black boxiksi?

Musta laatikko eli Black Box mahdollistaa teatteritilan monipuolisen käytön. Mustan ympäristön ansiosta tila on helposti muunneltavissa pienilläkin resursseilla erilaisia esityksiä varten.
Mustan laatikon teattereiden juuret ovat 1900-luvun alun eurooppalaisessa avantgardissa. Ne tulivat suosituiksi ja yleistyivät 1960-luvulla. Mustan laatikon tärkeimpänä tekijänä oli pyrkimys puhkaista näyttämöaukon näkymätön raja, ”neljäs seinä” ja lähestyä yleisöä. Mustan laatikon eli Black Boxin avulla yleisö ja lava ovat ”samaa tilaa”. Musta laatikko on myös monien mielestä paikka, jossa voidaan tutkia enemmän ”puhdasta” teatteria, jossa musta tausta voi kannustaa yleisöä keskittymään näyttelijöihin.

Black box -teatterit antavat myös hyvät mahdollisuudet valaisutapaan, jossa näyttämöllinen tila luodaan valon avulla, pimeydestä erotetaan valolla halutut kuvat ja tapahtumat. Valojen avulla saamme nostettua ne asiat esiin, joita haluamme katsojalle näyttää, ja voimme piilottaa ne mitä emme halua katsojan huomaavan. Esimerkiksi mustan taustan ja tiukan spottivalon sekä pienen savun avulla saamme kahdesta vierekkäin seisovasta näyttelijästä toisen katoamaan.

 

Tässä oli teatterin kuulumiset tällä kertaa ja toukokuun aikana saatte kuulla lisää, miten remontti edistyy!