Alisalla on isot hörökorvat ja häntä haukutaan Dumboksi. Lähes joka päivä kiusaajat jahtaavat häntä koulun jälkeen ja hänen on juostava niin kovaa kuin jaloista lähtee.

Onneksi on olemassa kirjasto. Isoäidin sisko on siellä kirjastonhoitajana ja häätää kiusaajat tiehensä, niin että Alisa voi hengähtää hetken aikaa kirjahyllyjen välissä. Eräänä päivänä Alisa löytää kirjastosta omituisen kirjan, kirjan joka tuntuu ikään kuin kutsuvan häntä. Kirjan nimi on Käsikirja supersankareille, ja se näyttää sisältävän ohjeita siitä, miten supersankariksi tullaan. Kaikkein merkillisintä on, että kun Alisa yrittää lainata kirjan, sitä ei ollenkaan löydy kirjaston tietokoneelta. Ikään kuin sitä ei olisi olemassa. Kirjastonhoitaja antaa Alisan ottaa kirjan mukaansa, ja niin alkaa Alisan tarmokas harjoittelu.

Käsikirja supersankareille aloittaa sarjakuvamaisen lastenkirjasarjan, joka on ollut Ruotsissa suosittu jo hyvän aikaa. Kuvitus on mukaansatempaavaa ja juoni vauhdikas. Kirja on tarpeeksi helppolukuinen ekaluokkalaiselle, mutta jännittävä tarina sopii hyvin isommillekin lapsille. Kirjastovirkailija suosittelee Marvelin ja DC:n nuorille faneille, sarjakuvista pitäville ja niille, jotka kaipaavat vauhdikasta luettavaa.