Loading...

Korona-info

etusivu/Korona-info
Korona-info2020-06-16T11:41:39+03:00

Pöytyän terveyskeskuksen korona-info

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä päivittää sivuilleen ajankohtaista tietoa Auranmaan koronavirustilanteesta:
https://www.poytyanterveyskeskus.fi/korona-info/
Terveyskeskuksen neuvontanumero koronaan liittyen 02 4864 1398 ma-pe klo 10-15
Yleinen sairaanhoidon neuvontanumero 02 4864 1270 virka-aikana

Auran kunnan palvelut poikkeustilanteessa

Hallitus ilmoitti valmiuslain mukaisen poikkeustilan päättymisestä 16.6. alkaen.

Hallitus ilmoitti 4.5. rajoitustoimien osittaisesta purkamisesta, päätösten kaikki vaikutukset Auran kunnassa löydät tästä.

 • Auran Yhtenäiskoulu ja Kirkonkulman koulu avataan lähiopetukseen 14.5. lukien. Opetus tapahtuu klo 9-13 välisenä aikana. Koulutiloissa noudatetaan erityisjärjestelyjä, kuten porrastetut ruokailut ja välitunnit.
 • Kunnanvirasto pysyy toistaiseksi suljettuna. Kaikki asiointi pyydetään hoitamaan ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse. Asiakastapaamiset ovat mahdollisia etukäteen sopien. Kunnan työntekijät vastaavat suoriin puhelinnumeroihinsa, jotka löytyvät kunnan kotisivuilta, ja myös puhelinvaihde on auki. Myös kunnantalon muut tilavaraukset on peruutettu toistaiseksi. 
 • Sosiaalitoimiston vastaanotot jatkuvat ajanvarauksella. Vastaanottoaikoja ei anneta flunssaoireisille.  
 • Kuntouttavan työtoiminnan tilat avataan käyttöön 1.6.2020 lukien. 
 • Kotihoito varautuu hoitamaan asiakkaidensa välttämättömän hoidon ja huolenpidon sekä lääkehoidon. Yli 70-vuotiaiden asiointipalvelua koronavirusepidemian takia jatketaan. Vierailukielto palvelutalo Hoivakotiin ja Mikonpolun palveluasuntolaan jatkuu toistaiseksi.
 • Kunnan kaupassakäyntiapu jatkuu yli 70-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville.
 • Omaishoitajille ja henkilökohtaisille avustajille annetut ohjeet ovat edelleen voimassa. 
 • Kirjasto avataan 1.6.2020. Kirjojen ja aineiston uloslainaaminen mahdollista toukokuun ajan. Työntekijät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostilla. Kirjastolle on avattu puhelinpäivystys.
 • Ulkoharrastuspaikat avataan käyttöön 14.5. alkaen. Paikoissa on noudatettava voimassa olevia kokoontumisrajoituksia.
 • Koivuniemen virkistysalueen mökki avataan vuokralle 26.6. alkaen. Yleisösauna on auki 8.6.2020-31.8.2020.
 • Auraamo ja sen kaikki tilat avataan käyttön ja varattaviksi 1.6.2020 alkaen. Aiemmin tehdyt pop up -tilan varaukset sovitetaan aikatauluun, ota yhteyttä anna-mari.alkio@aura.fi / 040 631 0464  
 • Kulttuurinen Nuorisokahvila Cafesco aukeaa 1.6. ja on auki kesäkuun ajan. Loppukesän aukioloja tarkastellaan uudelleen kesäkuun lopulla vallitsevan tilanteen ja kysynnän myötä. Nuorisotoimi päivystää toukokuun ajan etänä sosiaalisessa mediassa ja Discord-palvelussa. Nuorisotyön ammattilaiset tekevät myös jalkautuvaa työtä Aurassa.
 • Kaikki vapaa-aika- ja kulttuuritoimen järjestämät tilaisuudet ja toiminnot ovat peruttu 31.5. saakka. Kesäpalveluita järjestetään 1.6. alkaen 50 henkilön kokoontumisrajoitus huomioiden (esim. uimakoulut, Puuhaleiri). Kesis-liikuntaleiri ei toteudu kesällä 2020.  
 • Auranlaakson kansalaisopisto ja KinoTour tiedottavat omista palveluistaan omilla kanavillaan.

Ajankohtaiset tiedotteet

Tee näin, jos epäilet saaneesi koronatartunnan

Koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion. Oireita voivat olla yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri.

Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi THL:n Omaolo-palvelussa.

Suurin osa sairastuneista saa vain lievän taudin. Lääkärin tekemää taudinmääritystä ei aina tarvita, sillä lievä tauti paranee kotihoidossa viikossa tai parissa.

Jos oireesi ovat lievät etkä kuulu riskiryhmään, lepää ja sairasta rauhassa kotona, kunnes oireesi ovat loppuneet. Lieviä oireita ovat nuha, yskä, kurkkukipu, lihassärky tai kuume. Vältä sosiaalisia kontakteja. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä.

Koronavirustaudin kotihoito-ohjeissa on toimintaohjeita, jos olet itse sairaana tai hoidat sairastunutta läheistäsi. Annamme myös vinkkejä tartuntariskin pienentämiseen sekä kodin puhtaanapitoon.
Ohjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoon

Soita terveyskeskukseen, jos sinulle tai läheisellesi tulee vakavia oireita kuten hengenahdistusta ja yleistila heikkenee.

Riskiryhmään kuuluvien tulee ottaa muita herkemmin yhteyttä terveyskeskukseen tai lääkäriin. Jos kuulut riskiryhmään, soita pikaisesti terveyskeskukseen, jos

 • sinulle nousee äkillinen kuume (yli 38 astetta tai yli) ja
 • tautiin liittyy kurkkukipua ja/tai yskää.

Ota aina ensimmäiseksi yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse ja toimi saamiesi ohjeiden mukaan. Vakavien oireiden ilmaantuessa soita heti omaan terveyskeskukseen tai päivystykseen:

 • ota yhteys PUHELIMITSE virka-aikana terveyskeskukseen p. 02 4864 1270,
 • kuntayhtymän koronaneuvontanumeroon ma-pe klo 10-15 p. 02 4864 1398
 • muuna aikana VSSHP päivystykseen p. 02 313 8800
 • Terveydenhuollon yksiköistä saat puhelimessa tarvittavat toimintaohjeet.

Apua ja tekemistä arkeen

Tähän kootaan erilaisia ohjeita ja vinkkejä koteihin, koronaviruskaranteeniin ja kotona tapahtuvaan etäopetukseen ja etätyöhön

Väestöliiton ohje- ja tietopaketti perheille, nuorille ja työelämään

HS.fi kooste neuvontapuhelimista ja chattipalveluista yksinäisyydestä kärsiville

Huoltajan selviytymisopas koronaviruskaranteeniin ja kotiopetukseen

Koronavirus voi ahdistaa sekä aikuista että lasta – Näin pidät itsestäsi ja läheisistäsi huolta

Lapset puhuvat koronasta, mitä aikuinen voi tehdä?

Miten puhua lapsen kanssa koronaviruksesta? 8 vinkkiä

Koronavirukseen liittyvän huolen ja epävarmuuden sietäminen

Ohjeita koronaviruksesta keskusteluun lasten kanssa

Koronaviruksen aiheuttamaa huolta voi lievittää

Värinauttien nettisivut ovat täynnä pedagogista materiaalia, joka soveltuu eri ikäisille lapsille, nuorille ja miksei aikuisillekin.  Värinauttien materiaalit ovat ilmaisia, osallistavia, leikkisiä ja monitaiteellisia. Nettisivuilta löytyy myös eriyttävää sekä selkokielistä materiaalia monenikäiselle.

Viitottu Rakkaus tarjoaa kasvatuksen, opetuksen ja ohjauksen tukimateriaaleja koteihin ja ammattilaisille. Materiaalit on suunniteltu tukemaan lasten ja nuorten oppimista, kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä edistämään vuorovaikutus- ja tunnetaitojen kehittymistä.

Leikkipankista löydät leikkejä ja vinkkejä hauskaan yhdessäoloon kaikenikäisille