Loading...

Korona-info

Etusivu/Korona-info
Korona-info2020-10-22T15:16:16+03:00

Pöytyän terveyskeskuksen korona-info

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä päivittää sivuilleen ajankohtaista tietoa Auranmaan koronavirustilanteesta:
https://www.poytyanterveyskeskus.fi/korona-info/
Terveyskeskuksen neuvontanumero koronaan liittyen 02 4864 1398 ma-pe klo 10-15
Yleinen sairaanhoidon neuvontanumero 02 4864 1270 virka-aikana

Auran kunnan palvelut poikkeustilanteessa

AVI on antanut 22.10.2020 päätöksen, että yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten henkilömäärien on rajoituttava 20 henkilöön ajalla 26.10. – 25.11.2020.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisen työryhmän linjauksen 6.10.2020 mukaisesti Auran kunnassa noudatetaan kasvomaskisuositusta.

  • Suositus noudattelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kiihtymisvaiheen suositusta kasvomaskin käytöstä väestölle. Sen mukaan kasvomaskin käyttöä suositellaan muun muassa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää sekä toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.

Ajankohtaiset tiedotteet

Tee näin, jos epäilet saaneesi koronatartunnan

Koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion. Oireita voivat olla yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri.

Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi THL:n Omaolo-palvelussa.

Suurin osa sairastuneista saa vain lievän taudin. Lääkärin tekemää taudinmääritystä ei aina tarvita, sillä lievä tauti paranee kotihoidossa viikossa tai parissa.

Jos oireesi ovat lievät etkä kuulu riskiryhmään, lepää ja sairasta rauhassa kotona, kunnes oireesi ovat loppuneet. Lieviä oireita ovat nuha, yskä, kurkkukipu, lihassärky tai kuume. Vältä sosiaalisia kontakteja. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä.

Koronavirustaudin kotihoito-ohjeissa on toimintaohjeita, jos olet itse sairaana tai hoidat sairastunutta läheistäsi. Annamme myös vinkkejä tartuntariskin pienentämiseen sekä kodin puhtaanapitoon.
Ohjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoon

Soita terveyskeskukseen, jos sinulle tai läheisellesi tulee vakavia oireita kuten hengenahdistusta ja yleistila heikkenee.

Riskiryhmään kuuluvien tulee ottaa muita herkemmin yhteyttä terveyskeskukseen tai lääkäriin. Jos kuulut riskiryhmään, soita pikaisesti terveyskeskukseen, jos

  • sinulle nousee äkillinen kuume (yli 38 astetta tai yli) ja
  • tautiin liittyy kurkkukipua ja/tai yskää.

Ota aina ensimmäiseksi yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse ja toimi saamiesi ohjeiden mukaan. Vakavien oireiden ilmaantuessa soita heti omaan terveyskeskukseen tai päivystykseen:

  • ota yhteys PUHELIMITSE virka-aikana terveyskeskukseen p. 02 4864 1270,
  • kuntayhtymän koronaneuvontanumeroon ma-pe klo 10-15 p. 02 4864 1398
  • muuna aikana VSSHP päivystykseen p. 02 313 8800
  • Terveydenhuollon yksiköistä saat puhelimessa tarvittavat toimintaohjeet.

Apua ja tekemistä arkeen

Tähän kootaan erilaisia ohjeita ja vinkkejä koteihin, koronaviruskaranteeniin ja kotona tapahtuvaan etäopetukseen ja etätyöhön

Väestöliiton ohje- ja tietopaketti perheille, nuorille ja työelämään

HS.fi kooste neuvontapuhelimista ja chattipalveluista yksinäisyydestä kärsiville

Huoltajan selviytymisopas koronaviruskaranteeniin ja kotiopetukseen

Koronavirus voi ahdistaa sekä aikuista että lasta – Näin pidät itsestäsi ja läheisistäsi huolta

Lapset puhuvat koronasta, mitä aikuinen voi tehdä?

Miten puhua lapsen kanssa koronaviruksesta? 8 vinkkiä

Koronavirukseen liittyvän huolen ja epävarmuuden sietäminen

Ohjeita koronaviruksesta keskusteluun lasten kanssa

Koronaviruksen aiheuttamaa huolta voi lievittää

Värinauttien nettisivut ovat täynnä pedagogista materiaalia, joka soveltuu eri ikäisille lapsille, nuorille ja miksei aikuisillekin.  Värinauttien materiaalit ovat ilmaisia, osallistavia, leikkisiä ja monitaiteellisia. Nettisivuilta löytyy myös eriyttävää sekä selkokielistä materiaalia monenikäiselle.

Viitottu Rakkaus tarjoaa kasvatuksen, opetuksen ja ohjauksen tukimateriaaleja koteihin ja ammattilaisille. Materiaalit on suunniteltu tukemaan lasten ja nuorten oppimista, kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä edistämään vuorovaikutus- ja tunnetaitojen kehittymistä.

Leikkipankista löydät leikkejä ja vinkkejä hauskaan yhdessäoloon kaikenikäisille

Go to Top