Nuorisotyö

TIETOA AURAN NUORISOTYÖSTÄ POIKKEUSTILANTEESSA:

Kulttuurisen nuorisokahvila Cafescon ollessa suljettu, nuokkaritoiminta etänä Discordissa seuraavasti:

Ma: klo 17-20
Ke: klo 17-20
Pe: klo 14-16

Cafescon tutut työntekijät tavoitettavissa edelleen Cafescon sosiaalisen median ja WhatsAppin kautta kaikkina arkipäivinä.

Tämän hetkisen tiedon mukaan myös nuorisotilojen on oltava suljettuna 13.5. asti. Ajankohtainen info ja muut päivitykset tänä poikkeuksellisena aikana löytyy parhaiten Cafescon instagramista.

Auran vapaa-aikatoimen nuorisotyö on ennaltaehkäisevää ammatillista nuorisotyötä. Nuorisotyön toteutuksessa huomioidaan nuorisolaki ja lain edellytykset mahdollisimman konkreettisesti käytännön työhön asti yltäen.

Nuorisotyötä toteutetaan sosiaalipedagogisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Kasvatuksella ja työmenetelmillä pyritään vahvistamaan lapsia ja nuoria sosiaalisesti ja ylläpitämään ja parantamaan heidän hyvinvointiaan kokonaisvaltaisesti. Nuorisotyössä Aurassa huomioidaan myös kulttuurinen nuorisotyö.

Nuorisotyötä toteuttavat kunnan nuorisotyöntekijä, osa-aikainen nuoriso-ohjaaja (lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan hanke) sekä Auran ja Pöytyän kuntien yhteinen etsivä nuorisotyöntekijä.