Jätehuolto

Auran kunta on osakkaana Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:ssä.

Lounais-Suomen Jätehuolto on 17 kunnan omistama yhtiö. Huolehdimme kuntien puolesta asukkaiden jätehuollon järjestämisestä ja jäteneuvonnasta. Tarjoamme palveluita myös kuntien kiinteistöille. Yhtiön toimialueella asuu noin 417 000 asukasta. Vapaa-ajan asuntoja alueella on noin 36 000.

Lounais-Suomen Jätehuollon toiminta alkoi 1.9.2015, kun Rouskis Oy sulautui Turun Seudun Jätehuoltoon. Yhtiön omistajakunnat ovat Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Lieto, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo ja Turku. Suurimmat omistajat ovat Turun kaupunki 23 %:n ja Salon kaupunki 20,21 %:n osuuksilla. Kunnat eivät rahoita yhtiön toimintaa.  Jätehuoltopalvelut rahoitetaan pääasiassa jätteenkäsittely- ja palvelumaksuilla sekä jätehuollon perusmaksulla.

Yhtiön päätoimipaikat sijaitsevat Turun Orikedolla ja Salon Korvenmäessä. Yhtiön hoidossa on 4 jätekeskusta ja 8 lajitteluasemaa, joissa on kattavat jätteiden vastaanottopalvelut.

Auran kunnassa on kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetusmalli eli jokainen kiinteistö huolehtii oman jäteastiansa tyhjennyksen tilaamisesta haluamaltaan jätteenkuljetusyritykseltä. Jätelainsäädännön mukaan kaikkien sekä vakituisten että vapaa-ajan kiinteistöjen pitää liittyä järjestettyyn jätteenkuljetukseen.

Suuremmat jäte-erät voi toimittaa Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n jäteasemille lajiteltaviksi ja käsiteltäviksi. Lähin lajitteluasema on Auranmaan lajitteluasema.

Auranmaan lajitteluaseman toiminnasta vastaa Lounais-Suomen Jätehuolto.

Auranmaan lajitteluasema sijaitsee osoitteessa Aurantie 518, 21450 Tarvasjoki. Auranmaan lajitteluasemalla vastaanotetaan jätteitä peräkärry- ja pakettiautokuormina. Suurtuojien kuorma-autokuormia vastaanotetaan Topinojan jätekeskuksessa Turussa sekä Korvenmäen jätekeskuksessa Salossa.

Tietoja lajittelusta, jätteiden käsittelystä, jätehuoltomääräyksistä ja hinnaston löydät Lounais-Suomen Jätehuollon sivuilta.

Lisätietoja jätelainsäädännöstä löytyy Ympäristöministeriön sivuilta.

Lomakkeet:

Jätehuoltomääräykset

Jätetaksa

Vastaanottomaksut lajitteluasema

Lähimmät kierrätyspisteet näet osoitteesta:
www.kierratys.info

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy
puh. 0200 47470
arkisin klo 9-15 (pvm/mpm)
asiakaspalvelu(a)lsjh.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Mikonkatu 15 B
00100 Helsinki
Asiakaspalvelu kotitalouksille
0800 133 888 (ark. 7-21, la 9-18) maksuton
asiakaspalvelu(a)rinkiin.fi
http://rinkiin.fi/kotitalouksille

Sähkö- ja elektroniikkaromun keräys ja kierrätys:
www.elker.fi
www.serty.fi