Joulukaupat Aurassa

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen joulumyyjäisiä ei tulla tänä vuonna Auraamossa järjestämään. Joulukauppaan osallistumiseksi on kuitenkin vaihtoehtoja.

 1. Auraamon kesäkaupan joulukauppa etsii uusia y-tunnuksellisia myyjiä, yhteydenotot Jaana 045 153 2173/ jaana@loimitikki.fi
 2. Härkätien 4H- yhdistyksen perinteinen joulukauppa avataan Auran joulunavauksessa 27.11. osoitteessa Turuntie 3. Joulukauppaan toivotaan myyntiin esimerkiksi käsitöitä, jouluruokia, piparitaloja ja muuta joulukauppaan sopivaa. Yhteydenotot Anna-Sofia 041 318 2027/  annasofia.holppi@gmail.com
 3. Veloituksettomia myyntipaikkoja ulkona Auraamon edessä joulunavauksessa pe 27.11. rajoitukset huomioiden sekä mahdollisuus tulla myymään myös muina aikoina. Auraamon pihalla järjestetään joulumyyjäisiä joka lauantai ennen joulua klo 11-16. Yhteydenotot ja myyntipaikkavaraukset Anna-Mari Alkio 040 631 0464/ anna-mari.alkio@aura.fi

Turvallisuus torilla ja joulukaupoissa
Toriasioinnissa on syytä noudattaa koronavirukseen liittyviä turvallisuusohjeita ja -määräyksiä. Muun asioinnin tavoin myös torilla tulee välttää lähikontakteja, pitää hyvää huolta käsi- ja yskimishygienista sekä suosia etämaksua. Varsinais-Suomessa on tällä hetkellä myös maskisuositus tilanteissa, joissa ei pystytä turvaväliä säilyttämään.

Uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana ja lähikontaktissa toisen ihmisen kanssa. Pintojen merkityksestä viruksen leviämisessä ei tällä hetkellä ole varmaa tutkimustietoa, mutta varotoimena pintojen puhdistamiseen on syytä panostaa. Oleskelu lähietäisyydellä toiseen ihmiseen on riski. Sairaan ihmisen yskiessä tai aivastaessa pisarat leviävät.

Ennaltaehkäisyn kannalta on ehdottoman tärkeää huolehtia hyvästä hygieniasta, erityisesti käsihygieniasta, sekä panostaa siivoukseen.

Auran kunta muistuttaa myös toriasioinnissa noudattamaan koronavirukseen liittyviä turvallisuusohjeita ja -määräyksiä. Lähikontakteja tulee välttää.

Torimyyjien toivotaan muistuttavan asiakkaita turvaväleistä sekä suosimaan etämaksua.

Ohjeita asiakkaalle ja myyjälle

Torimyynnissä ja liikkuvissa elintarvikehuoneistoissa on huomioitava:

 • Älä mene myymään elintarvikkeita, jos sinulla on kuumetta, yskää tai muita COVID-19 viittaavia oireita
 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. THL:n ohjeen mukaan käsihuuhdetta tulisi olla tarjolla myös asiakkaille aina kun käsienpesu ei ole mahdollista myyntipisteen läheisyydessä
 • Jos käytät suojakäsineitä, on niitä käytettävä hygieenisesti ja ne on vaihdettava riittävän usein erityisesti ristikontaminaation välttämiseksi. Suojakäsineiden tulee soveltua elintarvikekosketukseen.
 • Henkilöiden väliset kontaktit mahdollisimman vähäisiä
 • Tervehdi ilman kättelyä
 • Vältettävä jonotusta, mahdollisuus jonottaa 1-2 metrin välein
 • Puhdista mahdolliset kosketuspinnat, kuten maksupääte tehostetusti
 • Suosittele asiakkaita käyttämään etämaksua, jos käytössä on maksupääte
 • Suosittele asiakkaita kiinnittämään huomiota elintarvikkeiden ohjeiden mukaiseen käyttöön (peseminen, kuoriminen ennen käyttöä yms.)
 • Suositus: Asenna myyntipisteille pisarasuojat tartuntariskin pienentämiseksi
 • Suositus: Pakkaa irtotuotteita valmiiksi mahdollisuuksien mukaan
 • Jos käsittelet käteistä: Puhdista kädet aina ennen kuin kosket pakkaamattomia elintarvikkeita.