Tervetuloa Auran joulunavaukseen!
Tänä vuonna joulunavaus toteutetaan koronatilanne huomioiden koko päivän tapahtumana, jolloin voi käydä aistimassa joulun tunnelmaa Auraamon pihassa sekä auralaisissa liikkeissä.

Auraamon pihassa on joulunavauspäivänä perinteinen aamupäivätori klo 9 alkaen, mikä tällä kertaa jatkuu klo 19 asti.

Jouluvalot ja kuusenvalot syttyvät klo 17, jolloin myös joulupukki ja joulumuori lähtevät liikkeelle hevoskärryineen ja kiertävät Auran keskustaa ja liikkeiden pihassa. Joulupukki ja Joulumuori aloittavat kiertoajelun Auran Keitaalta–Auraamon torille– K Marketin P alue–Auran Aarteiden P alue– Tokmannin P alue — S Marketin P alue. Kiertoajelu ajetaan kahteen kertaan, jolloin reitillä ei vaaranneta turvaetäisyyden noudattamista.

Joulunavauksessa avautuu myös Härkätien 4H- yhdistyksen joulukauppa osoitteessa Turuntie 3.

Koronatilanteen vuoksi tänä vuonna ei järjestetä perinteistä glögitarjoilua eikä sisätapahtumaa. Tulethan paikalle vain terveenä, muista turvavälit ja käsihygienia. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä!

Turvallisuus torilla
Toriasioinnissa on syytä noudattaa koronavirukseen liittyviä turvallisuusohjeita ja -määräyksiä. Muun asioinnin tavoin myös torilla tulee välttää lähikontakteja, pitää hyvää huolta käsi- ja yskimishygienista sekä suosia etämaksua. Varsinais-Suomessa on tällä hetkellä myös maskisuositus tilanteissa, joissa ei pystytä turvaväliä pitämään.

Uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana ja lähikontaktissa toisen ihmisen kanssa. Pintojen merkityksestä viruksen leviämisessä ei tällä hetkellä ole varmaa tutkimustietoa, mutta varotoimena pintojen puhdistamiseen on syytä panostaa. Oleskelu lähietäisyydellä toiseen ihmiseen on riski. Sairaan ihmisen yskiessä tai aivastaessa pisarat leviävät.

Ennaltaehkäisyn kannalta on ehdottoman tärkeää huolehtia hyvästä hygieniasta, erityisesti käsihygieniasta, sekä panostaa siivoukseen.

Auran kunta muistuttaa myös toriasioinnissa noudattamaan koronavirukseen liittyviä turvallisuusohjeita ja -määräyksiä. Lähikontakteja tulee välttää.

Torimyyjien toivotaan muistuttavan asiakkaita turvaväleistä sekä suosimaan etämaksua.

Ohjeita asiakkaalle ja myyjälle

Torimyynnissä ja liikkuvissa elintarvikehuoneistoissa on huomioitava:

 • Älä mene myymään elintarvikkeita, jos sinulla on kuumetta, yskää tai muita COVID-19 viittaavia oireita
 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. THL:n ohjeen mukaan käsihuuhdetta tulisi olla tarjolla myös asiakkaille aina kun käsienpesu ei ole mahdollista myyntipisteen läheisyydessä
 • Jos käytät suojakäsineitä, on niitä käytettävä hygieenisesti ja ne on vaihdettava riittävän usein erityisesti ristikontaminaation välttämiseksi. Suojakäsineiden tulee soveltua elintarvikekosketukseen.
 • Henkilöiden väliset kontaktit mahdollisimman vähäisiä
 • Tervehdi ilman kättelyä
 • Vältettävä jonotusta, mahdollisuus jonottaa 1-2 metrin välein
 • Puhdista mahdolliset kosketuspinnat, kuten maksupääte tehostetusti
 • Suosittele asiakkaita käyttämään etämaksua, jos käytössä on maksupääte
 • Suosittele asiakkaita kiinnittämään huomiota elintarvikkeiden ohjeiden mukaiseen käyttöön (peseminen, kuoriminen ennen käyttöä yms.)
 • Suositus: Asenna myyntipisteille pisarasuojat tartuntariskin pienentämiseksi
 • Suositus: Pakkaa irtotuotteita valmiiksi mahdollisuuksien mukaan
 • Jos käsittelet käteistä: Puhdista kädet aina ennen kuin kosket pakkaamattomia elintarvikkeita.

Tervetuloa Auran joulunavaukseen!

Tiedustelut ja lisätiedot myyjille https://aura.fi/ajankohtaista/joulukaupat-aurassa-jouluna-2020/

Auran kunnan kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio
anna-mari.alkio@aura.fi/ 040 631 0464.