VUODEN 2024 PRESIDENTINVAALIEN ULKOMAINONTA

Vuoden 2024 presidentinvaalien ulkomainonta kunnan hallinnassa ja määräämisvallassa olevilla alueilla saadaan aloittaa viikkoa ennen ennakkoäänestyksen aloittamista eli keskiviikkona 10.1.2024.

Kunnan vaalimainoskehikot on pystytetty Asemanseudun toriaukion ja Yhdystien väliselle alueelle (osoite Meijerikuja 1) sekä Kirkonkulman koululle (osoite Vanha Tampereentie 153). Mainospaikat ovat maksuttomia.

  • Kunta pystyttää 11 kehikkoa, yhdessä kehikossa on 3 kaksipuolista mainospaikkaa kooltaan 80 x 120 x 0,6 cm.
  • Asemanseudulle pystytetään 7 kehikkoa, joista riittää 21 mainospaikkaa eli kaksi kaksipuolista mainospaikkaa kullekin ehdokkaita asettavalle taholle (puolueet ja valitsijayhdistykset).
    • Ehdokasmääräksi oletettu 10 ehdokasta. Jokaisen tahon toivotaan pysyvän lähtökohtaisesti ilmoitetuissa paikkamäärissä. 17.1.2024 alkaen tyhjiä paikkoja saa täyttää vapaasti.
  • Kirkonkulman koululle pystytetään 4 kehikkoa, joista riittää kaksitoista (12) kaksipuolista mainospaikkaa.
  • Yksi mainospaikka Asemanseudun kehikoista varataan keskusvaalilautakunnan käyttöön äänestyspaikasta ja sen aukioloajoista tiedottamiseen.

Kunnan omistuksessa ja määräämisvallassa olevilla alueilla, esimerkiksi kaavateillä voidaan harjoittaa myös ns. ”villiä” mainontaa edellyttäen, että mainosten asettamisessa huomioidaan järjestyslain ja 6 §:n ja tieliikennelain 56 §:n määräykset ja että mainoksia ei sijoiteta äänestyspaikkana toimivan kunnanviraston välittömään läheisyyteen niin, että ne vaikuttavat äänestäjien vaalivapauteen.

Liikenneviraston ohjeet tienvarsimainonnasta.

 

AURAN KESKUSVAALILAUTAKUNTA

vaalit(a)aura.fi

Kunnan vaalisivu