Auran yhtenäiskoululla koulunuorisotyöntekijä Miisa on nuorten tukena ja edesauttamassa nuorten osallistamista sekä vaikuttamista. Syksy on lähtenyt käyntiin avoimilla ovilla, jossa nuoret ovat päässeet tutustumaan koulunuorisotyöntekijän tiloihin kivikoulussa. Paikalle nuoria houkutteli kahvitarjoilu ja mahdollisuus ehdottaa ideoita kouluviihtyvyyden parantamiseksi. Koulunuorisotyöntekijä kohtaa nuoria vapaamuotoisemmilla oppitunneilla sekä välitunneilla mahdollistaen nuoria kertomaan omia kuulumisiaan aikuiselle, jolla on aikaa kuunnella.

Cafescolla jatkaa nuoriso-ohjaajana viime vuodelta hanketyöntekijänä tuttu Nea. Cafescon toimintaan oleellisia muutoksia tuo koronarajoitusten purku, minkä johdosta Cafescon kävijämäärä ei rajoitu enää 10 kävijään kerrallaan. Cafescolla silti edelleen pidetään mahdollisuuksien mukaan turvavälejä, pestään huolellisesti käsiä ja yhteisiä pelivälineitä sekä toivotaan maskin käyttöä sisätiloissa.

Cafescolle on tulossa nuorten pitkään toivoma korttimaksuominaisuus, joka helpottaa monen nuoren välipalan ostoa Cafescon kahvilasta. Cafescolla ei valmisteta ruokaa avoimissa illoissa, mutta myytävänä on mm. välipalakeksejä, pillimehuja, pikkuherkkuja ja limsaa sekä omien eväiden syönti on sallittua.

Syyslomalla Cafescon Nea ja koulunuorisotyöntekijä Miisa pyörittävät erilaisia kerhoja ja toimintoja yläkouluikäisille. Maanantaina toimii kolme kokkikerhoa ja avoin ilta, tiistaina ja keskiviikkona pääsee etsimään Cafescolta löytyneen aarteen avainta pakopelin muodossa, torstaina on Cafescon huonekalujen tuunausta ja perjantaina VitosKutos-klubi, avoinilta 7.lk-29v sekä nuorten kauan toivoma Yö-Cafesco (7.lk-17v). Kerhoihin, pakopeliin, huonekalujen tuunaukseen ja Yö-Cafescoon on rajoitettu osallistujamäärä ja ilmoittautuminen.

Aikataulut, tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen löytyy osoitteesta aura.fi/nuorisotyo