Auran kunnan vapaa-aikatoimi hallinnoi LEADER-hanketta, jonka avulla Auraan perustetaan oma nuorisoteatteri. Hanke on edennyt ja Auraamon teatteritilassa on tehty muutostöitä kevään 2021 aikana. Teatteritilan sähkötyöt, maalaustyöt sekä pienet muutostyöt ovat valmistuneet. Teatteriin tarvittava ääni- ja valotekniikka sekä katsomon hankinnat on kilpailutettu. Lisäksi Auraamon ikkunaan on tulossa Auran Nuorisoteatterin logo ja nimi kesäkuun loppuun mennessä. Nuorisoteatterille kehitetään myös tulevia tuotantomalleja, tuotantoaikatauluja sekä tulevaisuuden toimintasuunnitelmia. Esimerkkeinä kestävän kehityksen- ja yhdenvertaisuus suunnitelmat sekä turvallisemman tilan periaatteet.

Nuoret ovat äänestäneet nuorisoteatterin omalla instagram -sivulla kevään 2021 aikana. He ovat valinneet teatterin nimeksi Auran Nuorisoteatteri. Nuoret ovat myös päässeet ääneen kevään aikana pidetyissä työpajoissa, joissa on pohdittu mitä nuoret haluavat nuorisoteatterilta tulevaisuudessa sekä minkälaisista kursseista ja näytelmistä he ovat kiinnostuneita. Toukokuussa pidämme vielä yhden ideointi työpajan ja järjestämme instagramissa kyselyn Auran Nuorisoteatterin tulevasta logosta.

Auran kunnan sivuilta löytyy Auran Nuorisoteatterin oma blogi, jossa kerrotaan hankkeen edistymisestä. Lisäksi blogissa on teatterialan ammattilaisten haastatteluja.

 

Havainnekuva Auran Nuorisoteatterista. Suunnitellut ja toteuttanut Ville Salminen.